23948sdkhjf

Bjelin satser stort på herdede tregulv

Svenske Bjelin satser nå tungt på sin nyeste, grønne innovasjon: Gulv i herdet tre. Snart åpner selskapet et showroom i Oslo.

Firmaet sikter på det nordiske tregulvmarkedet som har en anslått omsetning på 20 millioner kvadratmeter per år.

 

Etter å ha etablert en egen salgsorganisasjon også i Norge har Bjelin nådd målet med tilstedeværelse i alle nordiske land. Den pan-nordiske salgsorganisasjon skal først og fremst ta den nyeste grønne gulvinnovasjonen, de herdede tregulvene, ut på markedet til arkitekter, prosjektkunder og byggevareforhandlere i alle land, opplyser selskapet i en pressemelding.

Økende etterspørsel etter miljømerkede trevarer

Bak satsingen ligger prognoser på økt salg av de herdede tregulvene som har møtt den store etterspørselen på markedet etter miljøsertifiserte gulv og holdbar treinnredning. Tre som materiale har seilet frem som en favoritt både i private hjem og i det offentlige. Freddie Persson, nordisk salgssjef hos Bjelin, mener at markedet er inne i et stort skifte når det kommer til materialvalg og det begynner å bli en selvfølge for kundene å etterspørre miljømerkede trevarer.

– Vi bruker stadig mer tre i innredningene i hjemmet, og i offentlige miljøer, til og med boligblokker bygges nå i trematerialer. Her har våre miljømerkede tregulv en naturlig plass, sier Freddie Persson.

Patentert produksjonsteknologi

De herdede tregulvene produseres med hjelp av den patenterte Woodura-teknologien som er utviklet at søsterselskapet Välinge Innovation i Skåne. Bjelin henter alt råvarematerialet fra FSC-sertifisert skog, men har også andre miljømerkinger som for eksempel Svanemerket.

Selskapet melder at de herdede tregulvene allerede har stor fremgang på markedet som et prisgunstig gulv for miljøbevisste kunder. Kolleksjonen er tilgjengelig hos byggevareforhandlere i samtlige nordiske land og i egne showrooms i Stockholm og i Helsingfors. Tilsvarende skal i løpet av høsten også åpnes i både Göteborg, København og i Oslo.

Bjelin

Bjelin er en del av det svenske familieeide selskapet Pervanovo Invest AB med hovedkontor i Viken nord for Helsingborg og med produksjonsenheter i Kroatia. Gruppen har 2.200 ansatte med en årlig omsetning på to milliarder svenske kroner. Grunnleggeren av Bjelin, Darko Pervan, utviklet det første laminatgulvet under sin tid på Perstorp på slutten av 70-tallet og oppfant senere det innovative klikkgulvet som i dag er i dag den største delen av produktlinjen.
Bjelins globale salgsorganisasjon jobber nå med deres siste grønne innovasjon, Herdet Tre, en teknologi for å produsere bærekraftige og miljøvennlige gulv. Herdet tre lages med Woodura-teknologi, patentert av Pervanovo gruppens R&D selskap Välinge Innovation.

Kilde: Bjelin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.113