23948sdkhjf

Bygg-giganten Caverion skal snu klimautviklingen

Caverions utslipp skal reduseres. Allerede i 2025 skal den positive klimaeffekten gjennom prosjekter for kunder være fem ganger større og innen 2030 ti ganger større.

– Vårt klimamål er innen 2030 å ha en positiv klimaeffekt ti ganger større enn våre egne utslipp. Slik beskriver Knut Gaaserud, adm. direktør i Caverion Norge, selskapets klimaambisjoner i årets bærekraftsrapport.

 

Caverion er et internasjonalt konsern med hovedkontor i Finland og 15.000 medarbeidere. Caverion Norge AS har 2.400 medarbeidere fordelt på 50 lokasjoner i Norge og omsatte i fjor for 3,4 milliarder kroner.

Selskapet er fageksperter innenfor alle tekniske fag og bygger nytt, rehabiliterer, utfører serviceoppdrag og drifter bygg, industri og infrastruktur. Den positive klimaeffekten skapes gjennom tjenester, løsninger og produkter som reduserer energiforbruk og utslipp for kundene, opplyser Caverion i en pressemelding.

Smarte og bærekraftige bygg: En selvfølge

– Når vi bygger nye bygg i dag, bør det være en selvfølge at disse skal være smarte og bærekraftige. Men det er særlig i rehabilitering av bygg den største klimagevinsten ligger. Ved å digitalisere og modernisere eksisterende bygg, koble de opp mot vårt Remote Center, energieffektivisering og installere ladestasjoner bidrar vi til betydelig utslippskutt, forteller Gaaserud.

– Bærekraftige bygg er ikke bare bra for miljøet og lommeboka, de er også høyt ettertraktet av leietagere og medarbeidere, understreker han.

Fem ganger større positiv klimaeffekt enn utslipp i 2025

Caverions utslipp, som i hovedsak kommer fra energiforbruk i egne lokaler og servicebiler, skal reduseres. Allerede i 2025 skal den positive klimaeffekten gjennom prosjekter for kunder være fem ganger større (Scope 1-2), hevder selskapet.

Caverion er medlem av UN Global Compact, og skal bidra på syv av FNs 17 bærekraftsmål med i alt 17 KPI-er fordelt på ESG-strukturen; Environment, Social og Governance.

Innen Environment (miljø) er det tallfestet ulike mål for selskapets ambisjoner; miljømål for tempo på innfasing av elbiler og antall energiprosjekter for kunder.

Social (det sosiale) er ivaretatt blant annet gjennom mål for likestilling, anti-diskriminering, trygt og godt arbeidsliv for alle, og HMS-arbeidet for å forebygge og få ned skader og sykefravær.

Governance (selskapsstyring) er dekket blant annet gjennom oppfølging av underleverandører, anti-korrupsjons- og etikkopplæring.

Caverion driver i en mannsdominert bransje og har for øyeblikket 9,2 prosent kvinnelige ansatte, mens bransjesnittet er ca. 4 prosent. Målet er å komme opp i 15 prosent kvinnelige ansatte innen 2025 og 20 prosent innen 2030.

Kilde: Caverion

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094