23948sdkhjf

Forventer størst bemanningsøkning i bygg og anlegg

Arbeidsgivere i alle sektorer planlegger å bemanne opp i fjerde kvartal, ifølge ManpowerGroups nyeste arbeidsmarkedsbarometer.

Norske arbeidsgivere forventer den største bemanningsøkningen på 18 år, ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal, gjennomført blant 770 norske arbeidsgivere.

43 prosent av arbeidsgiverne forventer å ansette flere, mens bare 14 prosent forventer nedbemanning. Differensen, kalt netto bemanningsutsikter, er på +30 prosent (sesongjustert). Dette er det høyeste nivået siden undersøkelsen startet i 2003.

Arbeidsgiverne forventer den største bemanningsøkningen i bygg og anlegg og annen produksjon, med netto bemanningsutsikter på henholdsvis +50 og +57 prosent.

– Vi har sett stigende optimisme de siste fem kvartalene, men bemanningsplanene som vi nå ser i fjerde kvartal, er mer optimistiske enn vi noensinne har sett. Vi merker godt hos våre kunder at konkurransen om arbeidstakerne øker. Både norske og utenlandske. Arbeidsgivere Norge rundt må tenke alternativt for å få tak i arbeidskraften de trenger, blant annet ved å sette i gang opplæringstiltak av eksisterende ansatte, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup Norge.

Figur 1: Netto bemanningsutsikter i prosent per kvartal. Kilde: ManpowerGroup

Figur 2: Sesongjusterte netto bemanningsutsikter for fjerde kvartal, fordelt på bransje. Kilde: ManpowerGroup

Kilde: ManpowerGroup

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109