23948sdkhjf

Viken: Bygger ut to skoler for én milliard

Fylkestinget i Viken har godkjent byggeprogram for Skedsmo videregående skole og Lørenskog videregående skole.

På nybyggene skal det anlegges grønt tak som tilrettelegger for biologisk mangfold og på uteområdene skal det i størst mulig grad plantes bievennlige planter.

 

Bakgrunnen for satsingen at det forventes stor tilflytting til Romerike i årene fremover, og særskilt til kommunene Ullensaker, Lillestrøm og Lørenskog. Det betyr økende behov for nye elevplasser i regionen, skriver Viken fylkeskommune i en pressemelding.

Programmet for Skedsmo videregående skole i Lillestrøm innebærer nybygg, tilbygg og ombygging med et bruttoareal på nær 10.500 kvm, slik at skolen blir funksjonell og godt tilpasset behovet. Prosjektet gjennomføres innenfor en kostnadsramme på 779 millioner kroner (inkl. mva).

Byggeprogrammet for Lørenskog videregående skole består av nybygg, tilbygg og ombygginger i eksisterende bygning. Ifølge fylkeskommunen skal dette prosjektet gjennomføres innenfor en kostnadsramme på 269 millioner kroner (inkl. mva).

Grønne tak og bievennlige planter

I byggeprogrammene legges det vekt på at ladeinfrastruktur ivaretas som en del av utomhusplanen i prosjektet og at det på nybyggene skal anlegges grønt tak som tilrettelegger for biologisk mangfold.

På uteområdene skal det i størst mulig grad plantes bievennlige planter, bærbusker og/eller frukttrær og det skal fortrinnsvis brukes tre som byggemateriale der det er hensiktsmessig.

Kilde: Viken fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125