23948sdkhjf

Eidos endrer toppledelsen: Styrker seg for fremtiden

– Vi vil styrke forvaltningen og ta en enda tydeligere rolle i utviklingen av den nye Fjordbyen Lier og Drammen, sier styreleder Eva Hagen.

Eidos Eiendomsutvikling AS søker nå etter en ny adm. direktør som kan overta etter Torgeir Finnerud som blir forvaltningsdirektør.

 

Eidos er største grunneier på Lierstranda der selskapet forvalter et tomteareal på 500.000 kvadratmeter. Resten av området som skal transformeres til en moderne og urban fjordby, eies av 20 private grunneiere.

– Eidos skal i kraft av å være den største grunneieren være en drivkraft i utviklingen av Fjordbyen Lier og Drammen, uttaler styreleder Eva Hagen i en pressemelding.

Selskapet har fått ansvaret for å utarbeide områdereguleringen. Den skal til politisk behandling i Lier kommune i 2022.

Godt utviklet og forvaltet eiendomsmasse

Torgeir Finnerud (bildet) har ledet Eidos siden høsten 2014. Den gang var Eidos et rendyrket forvaltningsselskap med ti millioner i leieinntekter.

I dag er Eidos et konsern med elleve heleide datterselskap og medeier i Drammen Helsepark AS, Gilhusbukta Sjøgrunn AS og Fjordbyen Innkvartering AS. Selskapet har ansvaret for områdereguleringen av Fjordbyen Lier og Drammen og har årlige feste- og leieinntekter på rundt 50 millioner kroner. Eidos Eiendomsutvikling AS er eid av Lier kommune med 55 prosent og Bane Nor Eiendom AS og Fabritius Gruppen AS med 22,5 prosent hver.

– Eiendomsmassen er utviklet og forvaltet godt i perioden og store miljø- og utfyllingsprosjekter er igangsatt. Torgeir har gjort en meget god jobb. Vi er veldig glade for at han fortsetter i rollen som forvaltningsdirektør, sier Hagen.

Selv om Lierstranda nå skal transformeres til en moderne by, poengterer Finnerud at det ikke vil skje over natten.

– Mange av våre leietakere skal forbli på området i veldig mange år fremover. De skal tas godt vare på. Samtidig skal vi gjennomføre forvandlingen av hele området som skal tjene samfunnet på aller beste måte, sier han.

Styreleder Eva Hagen i Eidos sier at Torgeir Finnerud har gjort en meget god jobb og er veldig glad for at han fortsetter i rollen som forvaltningsdirektør. Foto: Jørn Grønlund

Søker etter ny toppsjef

Styreleder Eva Hagen forteller at endringene som nå skal gjennomføres i Eidos har vært planlagt over tid.

– Det strategiske grepet speiler utviklingen. Vi er på oppløpssiden med områdereguleringen. Ambisjonen er å ha en sentral rolle i utviklingen av den nye fjordbyen, sier Hagen, som legger til at stillingen som administrerende direktør i Eidos nå lyses ut.

– Vi ser etter kandidater med solid erfaring fra eiendomsutviklingsselskaper og inntil ny toppsjef er på plass fortsetter Torgeir Finnerud i stillingen som administrerende direktør, opplyser hun.

Kanalby for 16.000 beboere og med like mange arbeidsplasser

Utbyggingen av Fjordbyen Lier og Drammen er allerede i gang. Området på Brakerøya ble detaljregulert først og der er byggingen av nytt lokalsykehus i Drammen startet. Åpningen er planlagt i mai 2025. Samtidig åpner første byggetrinn i Drammen Helsepark.

Fjordbyen Lier og Drammen planlegges som kanalby og er et av landets største byutviklingsprosjekter. Den strekker seg fra Brakerøya i Drammen til Gilhus i Lier. Der er det en strandlinje på 2,5 kilometer som åpnes for allmennheten i byen som planlegges for 16.000 beboere og 16.000 arbeidsplasser.

Kilde: Eidos

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094