23948sdkhjf

Skanska blir partner og deleier av Simenergi

Simenergi AS står bak Simien, som er det mest brukte energisimuleringsprogrammet for bygg i Norge. Nå skal de vokse videre med Skanska Norge på eiersiden og som strategisk partner.

Simenergi leverer ulike energiberegningsverktøy for bolig- og næringsbygg.

Det mest kjente produktet er Simien, som er Norges ledende energiberegningsverktøy rettet mot rådgivende ingeniører og andre fagpersoner som jobber med beregning av energibruk og vurdering av inneklima i bygninger.

Simenergi AS ble etablert i 2019 av de to it-selskapene Programbyggerne AS og Energiportalen AS og har i dag fire ansatte og ca. 800 selskaper på kundelisten. Skanska har brukt produktene de leverer på en rekke prosjekter og går nå inn på eiersiden, opplyser selskapet i en pressemelding.

Strategisk partner

– Vi er veldig glade for å få Skanska som en strategisk partner og eier, sier Nicolai Dirdal, daglig leder i Simenergi AS. Han opplyser at selskapet er ledende innen utvikling og bygging av energi- og klimaambisiøse bygg, har en unik systemkunnskap på installasjoner og bygningskropp og ikke minst, lange tradisjoner med å bruke avanserte simuleringer for å optimalisere energi- og klimaytelse.

Jo Mortensen, konserndirektør for teknologi, innovasjon og grønn forretningsutvikling i Skanska, forteller at Skanska ser på Simenergi og ikke minst produktet Simien som en strategisk investering. Han hevder at selskapet allerede i dag leverer bygg som er helt i verdensklasse når det kommer til energieffektivitet og ambisjon er å være helt i front når det kommer til utvikling av avanserte simuleringer og visualisering av bygninger med høye ambisjoner.

– Simenergi er det ledende selskapet i Norge når det kommer til utvikling av teknologi og programvare for kalkulering og simulering av energi og karbonutslipp i byggeprosjekter: Vi tror denne teknologien vil være helt sentral når fremtidens energi- og klimaeffektive bygg skal designes, sertifiseres og ikke minst verifiseres, sier Mortensen.

Brukes til beslutningsstøtte og dokumentasjon i alle faser

I både offentlige og private byggeprosjekter stilles det krav til stadig lavere energibruk og lavt klimautslipp. I tillegg til den fysiske leveransen av selve bygget kreves det i dag detaljert digitalisert dokumentasjon av bygget, både i prosjekteringsfasen, byggefasen og driftsfasen.

– Simien er et program som skal kunne brukes til beslutningsstøtte og dokumentasjon i alle faser. Vi er blant annet i gang med å utvikle en sanntids-simuleringsmotor som vil gjøre det mulig å sømløst integrere beregninger og virkelige målinger av energibruk, effektbruk og inneklima i bygg. Dette blir et viktig steg i retning av en digital tvilling for bygg, og vil kunne brukes til å optimalisere både drift av bygg, prosjektering og videre utvikling, forteller Nicolai Dirdal.

Etter Skanskas inntreden er Simenergi AS nå eid av Programbyggerne AS, Energiportalen AS og Skanska Norge AS med 33,33 prosent hver.

Kilde: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109