23948sdkhjf

Planlegger utvidelse av Fylkeshuset i Molde

Fylkeshuset AS planlegger et nytt kontorbygg i Fylkeshuskvartalet i Molde. Bygget skal løse arealutfordringane for den fylkeskommunale sentraladministrasjonen i byen.

Konseptet åpner for å bygge sammen det nye kontorbygget med eksisterende fylkeshus. Kontorbygget skal ligge mellom Fylkeshuset og Julsundvegen, slik det ble skissert allerede i 2015 i et tidlig konsept for bygging av nye rettslokale for Domstoladministrasjonen, opplyser Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fylkeskommunen eier 51 prosent av aksjene i Fylkeshuset AS som også er eid av Kommunal landspensjonskasse (KLP) med 48 prosent. I tillegg har Statsbygg 1 prosent av aksjene.

Godt tilrettelagt for publikum

Nylig orienterte fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik politikerne om planene i et saksframlegg der han blant annet skriver at «Ein kan i ei slik løysing eksempelvis få laga gode og tenlege fasilitetar på gateplan for publikum som har trong for å møte dei ulike offentlege administrasjonane med tilhald i kvartalet – alt nær busstopp, parkeringsplass mv. Vidare vil ei slik løysing og enkelt kunne gje gode møterom mellom anna for politiske møter med plass til publikum, ny og framtidsretta AV-teknologi, alt dette som også er ein mangel i dagens bygningsmasse».

Kilde: Møre og Romsdal fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109