23948sdkhjf

Debut for nye Oslobygg: Veidekke skal fikse Hartvig Nissen for store summer

Veidekke skal totalrehabilitere tre vernede bygg på Hartvig Nissen videregående skole samt oppføre to nye bygg i passivhusstandard til drama og gym for det nyopprettede Oslobygg KF. Kontrakten er en samspillsentreprise med en målpris på 550 millioner kroner.

Hartvig Nissen videregående skole har holdt til på Frogner i Oslo siden slutten av 1800-tallet.

Skolen, som har hatt en rekke kulturpersonligheter blant sine elever og senest ble kjent fra TV-serien «Skam», skal nå gjennom en total sanering og rehabilitering av de tre vernede byggene på til sammen 9.100 kvm. Veidekke skal også oppføre to nye bygg på totalt 3.600 kvm med passivhusstandard: Et dramabygg med blant annet dramasaler og kantine og et gymnastikkbygg under skolegården med to gymsaler, garderober, teknisk rom med mer. Skolegården skal oppgraderes til et nytt byrom som binder skolebyggene sammen, og President Harbitz gate skal stenges og blir en del av skolegården, opplyser Veidekke i en pressemelding.

Les også: Oslobygg i full drift – er en av Norges største byggherrer

Hartvig Nissen vgs skal gjennom en total sanering og rehabilitering av de tre vernede byggene på til sammen 9.100 kvm. Veidekke skal også oppføre to nye bygg på totalt 3.600 kvm med passivhusstandard. Illustrasjon: Oslobygg

Ærefullt å få første oppdrag fra nye Oslobygg

Rune Andersstuen, avdelingsleder for Rehab i Veidekke Bygg Oslo, sier det er ærefullt at selskapet ble det første som vinner et byggeoppdrag for det nye Oslobygg KF.

– Å bygge gode skoler er noe av det viktigste vi kan gjøre som entreprenør, så vi gleder oss stort til å ta vare på tre gamle ærverdige bygninger, oppføre to nye bærekraftige bygg og lage et nytt uteområde til glede for elever, lærere og andre brukere av skolen, sier han.

Det stilles strenge miljøkrav til prosjektet som, i likhet med alle Veidekkes byggeprosjekter i Oslo, skal gjennomføres som fossilfri byggeplass. Nybyggene blir i passiv husstandard og for utomhusanlegget er treregnskap og overvannsbehandling viktige faktorer.

– Det er veldig hyggelig å signere den første store kontrakten for Oslobygg. Dette prosjektet er på mange måter et godt bilde for utfordringene vi står overfor når vi bygger i byen med alle de hensyn som vi ta. Samtidig bidrar vi sammen med Veidekke med å vise vei i det grønne skiftet med høye krav til miljø- og klimatiltak, sier administrerende direktør i Oslobygg Eli Grimsby.

Veidekke opplyser at prosjekteringsarbeidene starter opp umiddelbart, mens byggearbeidene starter i fjerde kvartal med planlagt ferdigstillelse våren 2025.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.133