23948sdkhjf

Salg av trebaserte byggevarer: Tomme lagre er en utfordring

- Begrensinger i produksjonskapasitet gir fall i salget for trebaserte byggevarer i august, mens akkumulert salg i år er rekordhøyt. 

Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert falt med 6,3 prosent i august sammenliknet med samme periode i fjor, viser statistikk målt i volum fra Treindustrien.

Salget av trebaserte byggevarer er fortsatt på et historisk høyt nivå, selv med et fall sammenlignet med august i fjor hvor august i fjor var en rekordmåned. Akkumulert har salget i volum økt med hele 6,8 prosent hittil i år sammenlignet med 2020.

Eksporten av trelast faller med 12,6 prosent i august sammenlignet med samme periode i fjor.

- Fortsatt fall i eksport skyldes at produsentene har prioritert kunder i Norge, til tross for høyere priser i Europa, sier adm. direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

- Sterk etterspørsel etter byggevarer både internasjonalt og nasjonalt preger fortsatt bildet, men vi tror på en stabilisering i markedet fremover fra den boomen vi har sett nå, sier Finstad.

Hun påpeker at produksjonskapasitet og tomme lagre er en utfordring. Det er svært lange leveringstider på maskiner, teknologi og utstyr, det medfører at det vil ta tid å øke kapasiteten. Den globale markedssituasjonen legger press på leveringsevnen og på priser også hos maskinleverandørene. 

- Vi går nå inn i lavsesongen, og treindustrien jobber med å bygge lager for å styrke leveringsevnen frem mot neste høysesong for byggenæringen. Bedriftene har fullt trykk på å investere for å øke produksjonskapasiteten i Norge, sier sier Finstad. 

Kilde: Treindustrien

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078