23948sdkhjf

Favn: Største utbygging av Hafjell siden vinterlekene

På Mosetertoppen på Hafjell ferdigstilles snart de første 27 av i alt 100 utleieleiligheter som skal fremme reiselivet i lang tid fremover. Den største utbyggingen av varme senger i Hafjell siden OL, fastslår Anders Buchardt.

På toppen av Hafjell ferdigstilles i disse dager en utbygging av utleiesenger og servicefunksjoner som i nåtid ikke kan sammenliknes med noen annet i Norge, hevder Alpinco i en pressemelding. Etter å ha blitt etablert i 2012 er selskapet i dag eier av blant annet alpinanleggene Hafjell og Kvitfjell, HafjellKvitfjell Booking og Gudbrandsgard Hotell i Kvitfjell. Selskapet er eid av AB Invest, Bjørn Erik Borgen og DNB.

– Dette må jo være det som kalles å være midt i smørøyet. Her har du restaurant, kafe, barnebakke og skiheiser rett utenfor døren. Dette er virkelig noe helt eget, sier investor Aksel Lund Svindal om utbyggingen på Mosetertoppen.

Han ble koblet på prosjektet gjennom Anders Buchardt og AB Invest, som er en av hovedeierne i Alpinco. De har fra før også stått sammen om utbyggingen av Fyri Resort i Hemsedal.

Aksel Lund Svindal har vært svært delaktig i både planlegging og underveis i byggingen av Favn. Foto: Gisle Johnsen

100 nye utleieleiligheter i Hafjell

Første byggetrinn av «Favn» i Hafjell skal stå ferdig 1. desember og består av 27 leiligheter, restauranthus, sport og skiutleie. Neste byggetrinn vil stå ferdig til sesongen 22/23 og inneholde over 200 nye utleiesenger, mens tredje og fjerde byggetrinn planlegges utbygd innen 2025. Totalt vil utbyggingen gi Hafjell over 800 nye utleiesenger, fordelt på 100 utleieleiligheter.

Alpinco opplyser at det anslagsvis er snakk om investeringer i Hafjell på omlag 600 millioner kroner i nye utleiesenger og servicefunksjoner. De to første byggetrinnene som er under utbygging har et budsjett på ca. 240 millioner kroner.

Første byggetrinn av Favn på Mosetertoppen ferdigstilles i disse dager. Et helt unikt prosjekt med utleiesenger og servicefunksjoner, hevder Alpinco. Foto: Gisle Johnsen

Kan ikke bare lene seg på lene seg hytteutbygging

– Dette er først og fremst en unik destinasjonsutvikling som er i tråd med de planer Alpinco har lagt for Hafjell. Et større antall utleiesenger med direkte tilknytning til bakken er sentralt for å tiltrekkes oss nye gjester, og da spesielt gjester i midtuke, sier Odd Stensrud, daglig leder i Alpinco.

Og det er slett ikke tilfeldig det som nå skjer i Hafjell. Ifølge Buchardt har dette vært i planene lenge.

– Det har vært et langsiktig mål for oss å styrke overnattingstilbudet i Hafjell. En kombinasjon av tomter og leiligheter for salg har gjort det mulig å realisere den største utbyggingen av varme senger i Hafjell siden OL, sier han.

– Med en full utbygging på Favn innen 2025 vil dette ha en estimert effekt på 57.600 skidager, som vil øke til 61.440 etter noen år, sier Stensrud.

Med et mål om 1 million skidager innen 2028/2029 vil det være avgjørende for begge fjell å bygge ut egne utleiesenger.

– Dersom vi skal klare å øke antall skigjester og dager fremover kan vi ikke kun lene oss på hytteutbygging. Kombinasjonen av folk som eier og leier i fjellene våre vil alt i alt sørge for å holde reiselivet vedlike – hele året, sier Stensrud.

Var opprinnelig ment for salg

I september i fjor meldte Finansavisen at leilighetene opprinnelig var ment for salg, men etter at bare noen få var blitt solgt fortalte Buchardt til avisen at prosjektet ble trukket fra markedet. Årsaken til det sviktende salget forklarte han dels med koronautbruddet og at reguleringsplanen tilsa at samtlige leiligheter skulle ha utleieplikt.

– Når jeg snakker med lokale politikere prøver jeg å fortelle at det er en dårlig løsning å tvinge folk til å leie ut. Det er mer hensiktsmessig å kreve at det skal tilrettelegges for utleie, sånn at folk kan velge selv, sa Buchardt i intervjuet med Finansavisen der han også mente at utleieplikt i prosjekter ment for salg til sluttbruker er lite rasjonell for alle parter: både utbyggere, kjøpere og kommunen selv.

Kilde: Alpinco

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094