23948sdkhjf

Første spadestikk på ny skole i Malvik

Ordfører Trond Hoseth i Malvik kommune og Helene Haugen fra elevrådet tok de første spadestikkene på nye Vikhammer ungdomsskole og kulturarena. Resten av jobben tar Backe Trondheim seg av.

Dagens ungdomsskole på Vikhammer skal erstattes av en ny på en annen tomt som ligger på den andre siden av Vikhammeråsvegen. Skolen er planlagt med kapasitetsøkning fra 350 til 425 elever. Skolen har i dag 45 ansatte, mens i en situasjon med 425 elever vil det være ca. 60 ansatte i 50 årsverk, opplyser Backe Trøndelag på en egen nettside som selskapet og kommunen har opprettet.

Totalentreprise med samspill til 330 millioner

Etter et forprosjekt hvor Backe, sammen med sine rådgivere og leverandører deltok i samspill med Malvik kommune, ble Backe i juli tildelt totalentreprisen med samspill som har en verdi på ca. 330 millioner kroner. Marstrand ble engasjert som prosjektets samspillsrådgiver både for forprosjektet og videre inn i utførelsesfasen. Sammen med Malvik kommune og Marstrand, har Backe med seg LINK arkitektur, Bravida og Fossli Maskin og transport som hovedsamarbeidspartnere i prosjektet.

Høye miljømål

Prosjektet inneholder et snaut 7.200 kvm stort kombinasjonsbygg for skole og kulturarena, samt bygging av nytt idrettsanlegg med fotball- og friidrettsbane. I tillegg skal tilstøtende vei- og VA anlegg oppgraderes.

Malvik kommune har satt høye miljømål i prosjektet med blant annet 30 prosent reduksjon av klimagassutslipp, passivhusstandard og fossilfri anleggsdrift. I tillegg vil den nye skolen utstyres med et større solcelleanlegg og en av Norges første CO2-nøytrale kunstgressbaner. Det nye anlegget skal overleveres i januar 2023.

Kilde: Backe, Malvik kommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.092