23948sdkhjf

Ringalm investerer 70 millioner og vil doble trelastproduksjon

Ringalm AS har besluttet å investere til sammen 70 millioner kroner i ny tørkekapasitet og automatisering av justerverk.

– Vi vil doble vår kapasitet på Ringalms sagbruk Hauerseter på Romerike og totalt ha kapasitet til å skjære over 250.000 kubikkmeter tømmer i Ringalm, sier daglig leder Trond Mæhlum.

Ringalm driver i tillegg et spesialisert bruk for høvlet trelast og ferdig grunnet og malt kledning på Næroset i Ringsaker, opplyser selskapet i en pressemelding.

Selskapet var inntil i fjor eid av Ringsaker Almenning, Nes Almenning og Veldre Almenning, men etter at de valgte å selge seg ut eies Ringalm AS nå av Viken Skog SA (51 prosent), Almenningssaga AS (34 prosent) og Borregaard AS (15 prosent).

– Sammen med Begna Bruk AS, som Viken Skog også er majoritetseier i, vil vi representere en årskapasitet på over en halv million kubikkmeter tømmer og bli en betydelig større aktør i trelastmarkedet, opplyser Mæhlum.

Kjøper sagtømmer fra Mathiesen Eidsvold Værk

Hovedeier og tømmerleverandør Viken Skog inngikk i juli en avtale om å kjøpe sagtømmer fra Mathiesen Eidsvold Værk, 350-årsjubilanten som er en av Norges store skogeiere, med skog i områdene rundt Hurdalssjøen. Høykvalitets sagtømmer fra nærområdet vil nå bli foredlet til trelast i Ringalm AS.

– Vi ønsker å være ledende på miljø og vil ha svært effektive transportavstander både til råstoff og marked. Våre kunder legger stadig større vekt på miljøsiden, sier markedssjef Håkon Thiis-Evensen.

Maskinleverandører er Alfsen og Gundersson AS på nye trelasttørker og USNR og RemaSawco på anlegg for helautomatisert trelastsortering.

– Dyktige prosjektteam og leverandører gjør at vi så langt har nådd milepælene i framdriftsplanene og allerede vil øke kapasiteten en del innen utgangen av 2021, med ytterligere opptrapping til planlagt kapasitet i løpet av første halvår 2022, avslutter Trond Mæhlum.

Kilde: Ringalm

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094