23948sdkhjf

Professor styrker Norconsult på geoteknikk og jordskjelv-kompetanse

Amir M. Kaynia har begynt i Norconsult som fagspesialist innen geoteknikk, med spesialkompetanse innen dynamikk og jordskjelv. Kaynia vil jobbe tett med selskapets konstruksjonsavdelinger, og får i tillegg en viktig rolle innen forretningsområdet Fornybar energi.

Amir M. Kaynia er utdannet sivilingeniør og har sin doktorgrad fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA. Videre har Kaynia en Professor II-stilling ved Institutt for konstruksjonsteknikk ved NTNU der han underviser og veileder innen dynamikk og jordskjelv. Han har jobbet med jord- og konstruksjonssamvirke, dynamikk og jordskjelv i hele sin yrkesaktive karriere, og har bidratt med sin ekspertise i en lang rekke store prosjekter i inn- og utland, knyttet til både samferdselskonstruksjoner, vindkraft, olje og gass, opplyser Norconsult i en pressemelding.

Unik kompetanse

Kaynia ser frem til å jobbe tettere på geotekniske designprosjekter i Norconsult og synes det er inspirerende å få bruke sin erfaring fra store, utenlandske prosjekter i samarbeidet med nye kollegaer og kunder i tverrfaglige prosjekter der sammenhengen mellom dynamikk, og jord og konstruksjon er spesielt viktige.

– Amirs kompetanse er helt unik og svært ettertraktet i markedet, og vi er veldig glade for han har valgt å bli en del av Norconsult, sier Kristian Aunaas, avdelingsleder for geoteknikk i selskapet.

Stor etterspørsel etter geotekniske tjenester

Det geotekniske miljøet i Norconsult har sin hovedvirksomhet rettet mot bygg- og anleggssektoren. Miljøet jobber med alle typer geotekniske problemstillinger, hovedsakelig i større tverrfaglige prosjekter innen vei, jernbane, flyplass, kontor- og næringsbygg, industriutbygging, havner og kommunaltekniske anlegg.

De siste årene har det vært en eksplosiv etterspørsel etter geotekniske tjenester i Norge, både knyttet til naturfare, onshore- og offshore installasjoner, fornybar energi og flere store bygge- og samferdselsprosjekter.

Kilde: Norconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11