23948sdkhjf

HENT bygger nye Otta skole og flerbrukshall

HENT og Sel kommune har signert en gjennomføringsavtale på 179 millioner kroner for nye Otta skole og flerbrukshall.

Etter at en samspillskontrakt ble inngått i desember 2020 har HENT ledet prosessen sammen med Marstrand, HUS arkitekter og INBY landskapsarkitekter. I tillegg har Sel kommune, lokale underentreprenører, rådgivere og brukerrepresentanter vært med å utvikle prosjektet.

 

– Vi har hatt en veldig god samspillsfase, og er glade for at vi nå kan gå videre til å bygge Otta skole og flerbrukshall. Sammen med Sel kommune, dyktige underentreprenører, brukere, arkitekter og rådgivere har vi jobbet frem et godt prosjekt som vi nå ser frem til å realisere, sier Ole Asbjørn Grannes, prosjektleder i HENT i en pressemelding fra selskapet.

Godt samspill

Prosjektet har jobbet i samspill siden desember 2020. HENT har ledet prosessen sammen med Marstrand, HUS arkitekter og INBY landskapsarkitekter. I tillegg har Sel kommune, lokale underentreprenører, rådgivere og brukerrepresentanter vært med å utvikle prosjektet.

– For Sel kommune har det vært viktig at det nye skoleanlegget blir et nærmiljøanlegg som også blir brukt utenfor skoletiden. HENT og Marstrand har lagt til rette for at vi i samspillet har skapt et høyt presterende team. Lokale entreprenører har bidratt med faglig kunnskap. Elever, lærere og andre fagansatte fra både barne- og ungdomsskolen har kommet med viktige innspill og ideer til hva den nye skolen, hallen og nærområdet skal inneholde, forteller Per Ivar Dahlum, prosjektleder i Sel kommune.

Lokal arbeidskraft blir med videre i gjennomføringsfasen

Lokale entreprenører og rådgivere har vært viktige bidragsytere i samspillsfasen. Involveringen har bidratt til viktig kunnskap og læring lokalt. – Dette er det første samspillsprosjektet vi har deltatt i, og det har vært en svært positiv opplevelse. Vi har fått bidra med fagkunnskapen vår og kommet inn med forslag til løsninger i god tid før beslutningene har blitt tatt. Nå gleder vi oss til å fortsette samarbeidet, og gjøre en god jobb i gjennomføringsfasen, sier Erling Lid i elektroentreprenøren Minel Gudbrandsdal.

I tillegg til Minel Gudbrandsdal har GK Rør avdeling Otta, GK inneklima og Stian Brenden Maskinservice vært viktige bidragsytere i samspillsfasen. Alle skal være med videre, og har inngått kontrakt med HENT om gjennomføringsfasen.

Oppstart på byggeplass er nå i september og skolen skal overleveres i desember 2022.  

Kilde: HENT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.097