23948sdkhjf

Yngve Bråten vant Aspelin Ramm-prisen 2021

Med sin masteroppgave om hvordan Oslos klimastrategi skaper barrierer for dem som har funksjonsnedsettelser vant Yngve Bråten årets Aspelin Ramm-pris.

Vinneroppgaven, The (dis)ableisation of environmental governance: A qualitative exploration of the ‘disabling effects’ of Oslo’s climate strategy, er skrevet i forbindelse med Bråtens masterstudie i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo (UiO), opplyser Aspelin Ramm.

Oppgaven tar for seg hvordan byer, som Oslo, bør forstå og nærme seg klimaendringer ikke bare som et biofysisk problem, men også som et sosialt rettferdighetsspørsmål. Ifølge juryen presenterer kandidaten «en kvalitativ utforskning av de iboende politiske, maktbelastede og følelsesmessige aspektene ved Oslos grønne transformasjon, med søkelys på funksjonshemmede».

Løfter frem unge byutviklere

Det er syvende året på rad at eiendomsutvikler Aspelin Ramm deler ut prisen. Målet er å løfte frem unge byutviklere i jakten på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling. Prisen vurderer masteroppgaver innenfor eiendomsutvikling, arkitektur, landskapsarkitektur, samfunnsgeografi, ingeniørfag, økonomi og planlegging.

Prisen ble delt ut under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week og i tillegg til heder og ære mottar Yngve Bråten 30.000 kroner.

To andre finalister mottok 10.000 kroner hver: Andreas Fornes med oppgaven Merverdi for både utbyggere og innbyggere av transformasjonsområder ved NTNU, Master i eiendomsutvikling og -forvaltning, og Fredrik Justnes og Sigurd Røgeberg Magelssen med oppgaven Hybrid ved NTNU, Master i arkitektur.

Juryleder Marianne Skjulhaug, dekan ved Fakultet for arkitektur og design (NTNU), er imponert over det høye nivået og forteller at det aldri har vært vanskeligere å kåre en vinner. Juryen bestod også av Gunnar Bøyum, konsernsjef Aspelin Ramm; Per Gunnar Røe, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo (UiO) og Elin Børrud, professor i By- og regionplanlegging ved Fakultet for landskap og samfunn ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Kilde: Aspelin Ramm

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08