23948sdkhjf

Olav Thon Gruppen første halvår: Fra minus 3,5 til pluss 2,5 milliarder

«Olav Thon Gruppen hadde en positiv finansiell utvikling i første halvår på tross av koronapandemien». En svært beskjeden og nøktern uttalelse vil nok mange mene: Resultat før skattekostnad forbedret seg fra minus 3,5 milliarder i fjor til pluss 2,5 milliarder kroner i år.

Resultat før skattekostnad og verdiendringer ble 1,7 milliarder kroner, opp fra 1 milliard første halvår i år.

Og når vi først er inne på store tall: Konsernets egenkapital har økt til 61,2 milliarder kroner (56,5) og konsernets eiendomsportefølje har en markedsverdi på 104 milliarder kroner (99,8). Netto kontantstrøm fra driften i første halvår var 1,7 milliarder kroner (1,0) og konsernets likviditetsreserve var 10 milliarder kroner (9,1).

«Godt fornøyd»

– På tross av at hotellvirksomheten fortsatt ble påvirket negativt av koronapandemien, er vi godt fornøyd med at de andre virksomhetene utviklet seg godt i 2021. Resultatet før skatter og verdiendringer i første halvår viser at Olav Thon Gruppen har kommet seg veldig godt gjennom pandemien, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Konsernet melder å ha ferdigstilt flere boligprosjekter og i første halvår ble det overlevert boliger med en salgsverdi på 481 millioner kroner. Markedet for næringseiendom utviklet seg positivt også i første halvår, med et rekordhøyt salgsvolum i markedet for næringseiendom.

Store pågående prosjekter

I første halvår ble det investert 1 milliard kroner i virksomheten, og flere store eiendomsprosjekter ble ferdigstilt.

Blant annet åpnet det nye hotellet Thon Hotel Svolvær og Thon Hotel Ålesund ble rehabilitert og gjenåpnet. Konsernets største pågående prosjekter er oppføringen av to logistikkbygg på Gardermoen på totalt 46.000 kvadratmeter og det nye hotellet Thon Hotel Snø på Lørenskog.

Driftsinntektene til Thon Hotels 80 hoteller i Norge, Brussel og Rotterdam ble redusert med 30 prosent sammenlignet med 1. halvår i 2020, en periode som hadde litt over to måneder med normal drift før koronapandemiens utbrudd.

Norske kjøpesentre klarte seg godt - kraftig nedgang i Sverige

Olav Thon Gruppen er Skandinavias ledende kjøpesenteraktør og ved halvårsskiftet eide og forvaltet konsernet 89 kjøpesentre i Norge og Sverige, hvorav 10 i Sverige. I porteføljen inngår både Norges syv største kjøpesentre, og ett av Sveriges tre største.

Butikkomsetningen i konsernets norske kjøpesentre ble 24,7 milliarder kroner i første halvår – en økning på 3 prosent fra samme periode i fjor. I Sverige falt imidlertid butikkomsetningen med 32 prosent til 2,8 milliarder svenske kroner i samme periode.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093