23948sdkhjf

Lytt og lær: Slik tjener du penger på å investere i nullutslippsområder

Hvordan kan nullutslippsområder bidra til å nå klimamålene og er det verdt å investere i dem? Dette blir tema når NTNU og SINTEF arrangerer ZEN-konferansen i Trondheim 19. oktober.

Bygninger og områder må i fremtiden være utslippsfrie, men også attraktive å bo, arbeide og investere i. Derfor trenger vi mer kunnskap og nye løsninger.

 

– I forskningssenteret ZEN har vi jobbet med dette sammen med våre partnere fra privat og offentlig sektor i snart fem år. På årets konferanse skal vi presentere våre løsninger for å nå målet om et nullutslippssamfunn, uttaler forskningsleder Ann Kristin Kvellheim i en pressemelding fra SINTEF.

Innholdsrikt program

Ifølge SINTEF blir et spennende og innholdsrikt program. Blant annet vil forfatter og professor i biologi Dag O. Hessen fra Universitetet i Oslo innlede med foredraget «Kode rød for menneskeheten. Hjelper det med nullutslippsområder?»

Ellers vil man få høre om nye energiløsninger, ressursbruk, innovative anskaffelser, nye forretningsmodeller, politiske rammeverk og sirkulære løsninger for nullutslippsområder.

Hovedtemaer for konferansen:

  • Nullutslippsområder: Ressursbruk og energiutnyttelse
  • Planlegging og realisering av nullutslippsområder
  • Nye forretningsmodeller gjør nullutslipp lønnsomt
  • Offentlige anskaffelser som drivkraft bak innovasjon
  • Mot en sirkulær fremtid – konsekvenser for byggenæringen

Tid: 19. oktober 2021
Sted: Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim + digitalt
Mer om konferansen og påmelding

FME ZEN

Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer (FME ZEN) skal bidra til å muliggjøre overgangen til lavutslippssamfunnet ved å utvikle bærekraftige områder med null klimagassutslipp.

Senteret er et forskningssenter for miljøvennlig energi utpekt av Norges Forskningsråd. Gjennom FME ZEN samarbeider kommuner, næringsliv, myndighetsorgan og forskere tett for å planlegge, utvikle og drifte områder uten klimagassutslipp. Mer effektiv energibruk, produksjon og bruk av fornybar energi vil bidra til bedre miljøet lokalt og til å nå nasjonale klimamål.
Et av tiltakene for å nå dit er etableringen av nullutslippsområder (pilotprosjekter) som vil fungere som innovasjonsarena og utprøvingsområde for teknologier og løsninger som utvikles i forskningssenteret. NTNU er vertsorganisasjon og leder senteret sammen med SINTEF Community og SINTEF Energi.

Kilde: SINTEF

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109