23948sdkhjf

Veidekke bygger videre på Løren botaniske – nærmer seg milliarden

Veidekke har fått i oppdrag av OBOS Nye Hjem AS og Nordr AS å bygge videre i boligprosjektet Løren botaniske i Oslo. Oppdraget innebærer oppføring av to blokker med 91 leiligheter, parkeringskjeller og utomhusarbeider i en totalentreprise verdt cirka 235 millioner kroner.

Les også: Veidekke starter bygging av nok et milliardprosjekt på Løren

Dette er en ny bestilling på det påbegynte boligprosjektet Løren botaniske. De to byggene på syv etasjer blir liggende inntil et gårdsrom med store grønne og dyrkbare uteområder med drivhus og nyttevekster som beboerne kan høste bær og frukt fra, opplyser Veidekke i en pressemelding. De fleste byggene vil også få takterrasser med møblerte oppholdsarealer og mulighet for dyrking av for eksempel urter og grønnsaker.

Når alt står ferdig vil hele prosjektet Løren Botaniske bestå av om lag 385 leiligheter i syv frittstående bygg, en barnehage og noen næringslokaler.

Løren botaniske: Byggeoppdrag for nær én milliard

– Det er både gledelig og utfordrende å få tillitt til å kunne starte opp og ferdigstille boligene raskere enn først planlagt. Det gir oss selvfølgelig også muligheten til en fin kontinuitet i prosjektet som er et av de store trinnvise boligprosjektene våre her i Oslo. Oppdraget omfatter to av i alt syv bygg, og verdien av hele byggeoppdraget Løren botaniske utgjør nær en milliard kroner for oss i Veidekke, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Prosjektet har ambisjon å miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Good og gjennomføres som fossilfri byggeplass.

Les også: Løren botaniske: Storkontrakt til Ramirent i Oslo

– Løren botaniske blir en viktig del av den grønne transformasjonen Nordr har bidratt til på Løren og BREEAM-sertifiseringen gjør at vi kan dokumentere at vi leverer bærekraftige prosjekter, sier adm. direktør i Nordr, Pål Aglen.

Byggearbeidene settes i gang umiddelbart med planlagt ferdigstillelse sommeren 2023.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125