23948sdkhjf

Superwood med nytt rekordregnskap

Etter å ha gått med til dels store underskudd siden 2013 kan danske Superwood A/S for andre år på rad presentere et rekordregnskap.

Superwoods mangeårige strategiske fokus på branding, bærekraft og innovasjon samt investeringer i automatisering og produksjonsoptimalisering begynner for alvor å kunne avleses både på topp- og bunnlinjen.

 

Det skriver selskapet som leverer miljøvennlige ytterkledninger og terrasseløsninger i en pressemelding. Superwood A/S har et avvikende regnskapsår, og i perioden 1. juni 2020 til 31. mai 2021 fikk selskapet et årsresultat etter skatt på DKK 13,7 millioner kroner, opp fra DKK 11,5 millioner i forrige periode, som var selskapets første årsresultat som gikk i pluss.

I likhet med andre danske selskaper oppgir ikke Superwood omsetning, men bruttofortjenesten på DKK 28 millioner i 20/21 var en svak nedgang på 2,3 millioner fra 19/20. Det er likevel himmelhøyt over bruttoomsetningen tidligere år som på det meste har vært oppe i drøye 16 millioner.  

– Siden ordreinngangen og beholdningen er rekordhøy, forventer vi dessuten at vi også i 21/22 vil vokse på alle markeder og levere et nytt godt resultat, opplyser adm. direktør Ole Dalsgård Nielsen i pressemeldingen.

Miljøvennlig impregnering

Superwood holder til i Hampen på Jylland hvor de har utviklet en prosessteknologi og har et produksjonsanlegg for gjennomimpregnering av tre som selskapet opplyser å være et holdbart og miljøriktig alternativ til tradisjonell vakum- og trykkimpregnering. Den skal være helt uten tungmetaller og minimalt bruk av impregneringsmiddel. Superwood hevder fortsatt å være de eneste i verden som mestrer denne teknologien.

Surfer på en grønn bølge

Sammen med to partnere overtok Ole Dalsgård Nielsen virksomheten i 2013. Da selskapet fikk sitt første overskudd i fjor uttalte Nielsen til vår danske søsterportal buildingsupply.dk at årene med negativt resultat skyldtes en bevisst prioritering på kostbar marketing og branding som de nå kan høste av.

– Vi nyter godt av forbrukernes økte fokus på bolig og på tre, bærekraft og holdbarhet. Våre fasadeløsninger opplever vekst på alle markedene: Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Samtidig har vi bygget ut markedsposisjonen vår, blant annet med nettbaserte løsninger som en fasadekonfigurator og en C2C-bærekraftsertifisering (Cradle to Cradle), hvor vi er veldig stolte av det høye nivået vi er sertifisert på, opplyser Nielsen.

Han legger til at selskapet også innad fortsetter med å bygge ut produksjonskapasiteten gjennom automatisering, optimalisering og økt produksjonstid. Likeledes at en ny IT-plattform og en rekke digitale verktøy både kan hjelpe dem selv og kundene til fortsatt vekst.

Kraftig resultatforbedring i norsk datterselskap

Det heleide norske datterselskapet Superwood AS ble etablert i 2014, og ifølge Proff.no omsatte dette selskapet i fjor for 6,8 millioner kroner, en nedgang fra 27,6 millioner kroner i 2019. I samme periode ble årsresultatet forbedret fra minus 8,3 millioner kroner i 2019 til minus 693.000 kroner i fjor.

Ole Dalsgård Nielsen opplyser til Building Supply at hovedforklaringen på den kraftige nedgangen i omsetning er at de i dag selger til det norske markedet fra deres danske selskap. 

– Vi opplever vekst på alle parametrene i Norge, presiserer han. 

Kilde: Superwood

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095