23948sdkhjf

Sprikende tilbud til elektrokontrakt for Vegvesenet

Med tilbud fra 75 til 98 millioner kroner skal Statens vegvesen nå velge entreprenør for en ny og stor elektrokontrakt.

Statens vegvesen opplyser at kontrakten med navnet Hardanger og Sogn går over et stort geografisk område og dekker kommunene Voss, Ullensvang, Eidfjord, Ulvik, Vik, Aurland, Lærdal, Vang og Hol.

BMO har lagt inn det billigste tilbudet på 75,8 millioner kroner og Mesta på 78,9 millioner. Otera topper med et tilbud på 98,9 millioner kroner.

Lang kontrakt gir forutsigbarhet

Kontrakten gjelder i fem år fra 1. februar 2022, og hvis partene er enige vil det være mulig å forlenge kontrakten med opptil tre år. I tillegg har Statens vegvesen ett års ensidig opsjon, som opplyser at lange kontrakter sikrer forutsigbarhet for både byggherre og entreprenør.

– Kontrakten omhandlar vanlege drift- og vedlikehaldsoppgåver knytt til elektriske anlegg. Det er i hovudsak snakk om elektriske installasjonar i tunnel, vegbelysning, trafikkteljepunkt og vêrstasjonar, skilt og bommar samt dagleg gjennomgang av logg frå vårt overvakingssystem, sier prosjektleder Johannes Øydvin i Statens vegvesen.

Omfatter både Lærdalstunnelen og Gudvangatunnelen

Landets to lengste oversjøiske tunneler er med i kontrakten; Lærdalstunnelen (24.509 meter) og Gudvangatunnelen (11.428 meter). I tillegg omfatter elektroansvaret tunneler i Måbødalen (riksveg 7), alt på riksveg 13 fra Skare i sør over Vikafjellet til Vangsnes ferjekai i nord, og alt på E16 fra Vangstunnelen på Voss i vest til Tyinkysset øst. Fra Borgund i Lærdal til Storeskar i Hallingdal er man på riksveg 52.

Strengt kontroll- og inspeksjonsregime

Statens vegvesen opplyser at det ligger et strengt kontroll- og inspeksjonsregime knyttet til kontrakten.

– Slik kan me sikra at me set inn rett tiltak til rett tid; at me til ei kvar tid har oversikt over om anlegg må vølast eller skiftast ut, opplyser Øydvin.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141