23948sdkhjf

Få gidder å stresse med ombruk i byggebransjen – nå skal barrierene fjernes

Oversikt over tilgjengelige varer og mellomlagring er kjent i bransjen som viktige barrierer for ombruk. – Ved å samarbeide med Rehub kan vi sammen tilby bedre løsninger på disse problemene, sier Lasse Kilvær, daglig leder i Resirqel AS.

Rehub er utviklet av Rambøll og er en digital markedsplass for kjøp og salg av ombrukbare bygningsmaterialer. Ombruksspesialisten Resirqel AS er et uavhengig privat selskap tilbyr ombruksrådgivning, ombrukskartlegging, koordinator-, lager- og logistikktjenester, samt rådgivningsbistand i ulike faser av byggeprosessen.

Les også: Rehub.no: Snur byggebransjen på hodet!

For å øke andelen av ombruk i byggebransjen har aktørene nå inngått en avtale hvor Resirqel gjør materialer tilgjengelig Rehub, skriver Rambøll i en pressemelding.

Må ha evne til å samarbeide og standardisere

Resirqel vil tilby Rehubs kunder lagertjenester for ombruksvarer, så snart dette er tilgjengelig gjennom ombrukslageret Sirkulær Ressurssentral som Resirqel var en av initiativtakerne. I tillegg vil selskapene samarbeide rundt digital informasjonsflyt, blant annet ved å utvikle felles parametere for registrering av ombrukbare byggevarer.

– For å realisere ombruk er det viktig at vi har evnen til å samarbeide og standardisere slik at vi får økt volum av materialer og at transaksjonene kan skje til en konkurransedyktig pris, sier Linn Helland, markedsansvarlig for Rehub og leder for forretningsutvikling i Rambøll.

Les også: Kjempetelt blir Norges største sentral for ombruk

Vil gjøre materialene lettere omsettbare

Martin Eid, partner og hovedaksjonær i Resirqel, forteller at selskapet bruker egenutviklet teknologi for å registrere og dokumentere ombruksvarer.

– Ved å legge materialer fra vår database inn i Rehub ønsker vi å gjøre materialene lettere omsettbare og forhåpentligvis øke mengden ombruk, sier Eid, som påpeker at den den teknologiske samhandlingen mellom Rehub og Resircels system også viktig for dem.

Johanne Thurmann-Moe, medgründer i Rehub, sier at den skal fungere som en åpen og transparent markedsplass som gir merverdi for alle samarbeidspartnere.

– Vi er glade for å få med en aktør som Resirqel. Løsninger og tjenester som den enkelte partner har vil bidra til å styrke alles tjenester, sier hun.

Kilde: Rambøll

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.117