23948sdkhjf

Fikk stein inn i morsmelken: Tredje generasjon overtar ledelsen av Feiring

Margrethe Ollendorff Lien har overtatt som konsernleder for Feiring AS. Hun skal videreutvikle arven etter sin bestefar som startet med grus i 1954 og som hennes far Trygve Ollendorff har bygget opp til et industrikonsern med en omsetning på rundt 700 millioner kroner.

Feiring AS er en masseforvalter og en totalleverandør til vei og bygging av grunn og familiebedriften består i dag av fem forretningsområder. Feiring Bruk AS, Feiring Miljø AS, Feiring Asfalt AS, Tentex AS og Feiring Eiendominvest AS.

Rett person

– Det er en naturlig tid for et lederskifte nå, fastslår Trygve Ollendorff, som etter å ha ledet virksomheten i en mannsalder nå går over i rollen som arbeidende styreformann. Han viser til at ny teknologi og nye måter å løse ting på nå gjør det naturlig med et lederskifte som operativ konsernleder. Styret har jobbet med dette de siste to årene og vurdert både interne og eksterne kandidater. Ollendorf legger ikke skjul på at han syntes det er stas at det var datteren som utmerket seg som den beste kandidaten.

Les også: Feiring Bruk vil tilby biogass på Lørenskog

– Margrethe er dedikert, utrolig dyktig og absolutt den rette personen til å bygge videre på de kvalitetene Feiring har. Hun fikk jo stein inn med morsmelka og har jobbet for familiebedriften lenge, men jeg er veldig fornøyd med at hun har takket ja til å ta dette steget videre. Hun er miljøbevisst og har jobbet iherdig med å få Feiring «fra grå til grønn». Som menneske er hun åpen, inkluderende og engasjert – viktige kvaliteter for en god leder, sier Trygve Ollendorff.

Feiring Bruk omfatter hele pukk- og grusvirksomheten og er det største forretningsområdet i Feiring. Virksomheten ledes av Margretes bror, Knut Harald Ollendorff. Siden oppstarten på Lørenskog i 1962 har Feiring levert og tatt imot over 150 millioner tonn stein, pukk, grus og asfalt. Foto: Feiring

Vil ta grep

Margrethe Ollendorff Lien er utdannet sivilingeniør, og jobbet i Multiconsult før hun begynte i familieforetaket som ansvarlig for innovasjon og forretningsutvikling.

– Jeg er ydmyk over ansvaret jeg nå skal få, sier Margrethe, og legger til at hun vil bygge videre på den gode kulturen og innsatsen som har vært dyrket frem gjennom 60 år.

– Vi står i dag helt i bresjen av skiftet fra en grå til grønn, og jobber kontinuerlig med å forbedre oss og jobbe fram innovative løsninger for et mer bærekraftig samfunn, forteller den nye konsernlederen. Vi ønsker å ta grep om hvordan vår bransje skal utvikles i fremtiden, både når det gjelder forretningsmodeller og bruk av ny teknologi, sier Margrethe Ollendorff Lien

Kilde: Feiring

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094