23948sdkhjf

Ny flott barneskole i Os

Borgafjellet barneskule på Hjelle i Bjørnafjorden kommune kjennetegnes med utstrakt bruk av massivtre og godt inneklima, melder HENT som overleverte skolen til avtalt tid.

– Bjørnafjorden kommune er veldig godt fornøyd med at det ble HENT som utførte dette oppdraget. Skolen har blitt det vi ønsket at den skulle bli, den har gitt et løft til området og uteområdet kommer til å bli en sosial møteplass. Dette har vi klart takket være godt samarbeid, ryddig organisering og god dialog, forteller Ole-Håkon Sælen, prosjektleder i Bjørnafjorden kommune, som ble etablert i fjor ved en sammenslåing av kommunene Os og Fusa.

Utstrakt bruk av massivtre

Borgafjellet barneskule utmerker seg med utstrakt bruk av massivtre. Ytterveggene, innerveggene, etasjeskillene, tak, trapper, rekkverk og bærende innervegger er i massivtre. Selv ikke-bærende innervegger er kledd i massivtreoverflate. Dette for å få best mulig inneklima i barneskolen. Overflatene er også behandlet i et spesialprodukt, slik at treet får bedre pustemuligheter, skriver HENT i en pressemelding.

For Bjørnafjorden kommune har inneklima vært svært viktig. I tillegg til bevisst bruk av massivtre har barneskolen hybrid ventilasjon som ventileringsmetode. Det innebærer både mekanisk- og naturlig ventilasjon. Den naturlige ventilasjonen skjer gjennom motoriserte vinduer med nøye planlagte åpne/lukke-mønstre i alt fra klasserom, fellesareal og kontor.

Barneskolen er vedlikeholdsvennlig og bygd for framtiden. Blant annet har barneskolen valgt Microshade som solskjerming, en solskjerming som er integrert i glasset på skolens vinduer og glassfasader. I tillegg har barneskolen solceller på taket.

Flomsikret

Tomten hadde i utgangspunktet utfordrende grunnforhold. Uteområdet ble derfor planlagt ut fra vannsituasjonen på tomten. Terrenget er opparbeidet med integrert flomsikring og -håndtering. Blant annet er fotballbanen nedsenket i terrenget, og vil ved en flomsituasjon fungere som fordrøyningsbasseng. I tillegg har tomten fordrøyningsmagasin for å håndtere overvann fra harde flater.

Godt samarbeid i byggeprosjektet

HENT opplyser å være svært fornøyd med barneskolen de har bygget sammen med alle samarbeidspartnere.

– Vi har lyktes med HMS, kvalitet, service og samarbeid, vi har satt prosjektet i sentrum og jobbet mot ett og samme mål, forteller prosjektleder i HENT, Erik Morken.

Han trekker også frem at trivselen i prosjektet har vært høy og konfliktnivået lavt.

– Byggherre har hatt klare og tydelig forventninger til det som skulle bygges og har hatt kvalitet og gjennomtenkte løsninger i fokus. Dette har vi opplevd som positivt da det gir god forutsigbarhet og reduserer risikoen for uenigheter gjennom hele prosjektet, avslutter han.

Borgafjellet barneskule

  • Byggherre: Bjørnafjorden kommune
  • Areal: 7.100 kvm
  • Innhold: Skole i massivtre med to paralleller. Inneholder klasserom og grupperom, garderober, gymsal, diverse administrasjonsarealer og et åpent areal over to plan med kantine. Hybridventilasjon og andre tekniske løsninger har gitt en miljøriktig skole både med hensyn til ytre og indre miljø. Prosjektet har hatt en omfattende masseutskifting på tomten I tillegg er tomten flomsikret etter skjerpede krav fra NVE.
  • Kontraktstørrelse: 203 millioner kroner
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • Byggeperiode: Januar 2020 - august 2021
  • Bærekraft: Massivtre, miljøeffektiv byggeplass, solceller, og energimerke A.

Kilde: HENT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125