23948sdkhjf

Nytt buildingSMART-medlem forenkler bruken av 3D data

Novorender AS har utviklet en skytjeneste for 3D som lar brukerne laste opp uendelige mengder med 3D-modeller og punktskyer enkelt via nettleseren.

Novorender har som mål å forenkle måten brukere anvender 3D data. Gjennom et medlemskap i buildingSMART vil selskapet knytte et tettere bånd til næringen ved å delta i en nøytral arena for deling av kunnskap og verdiskapning.

 

Novorender er en stavanger-basert startup som ønsker å forenkle måten brukere konsumerer 3D data på. Selskapet har utviklet en skytjeneste (Software as a Service – SaaS) for 3D som lar brukerne laste opp uendelige mengder med 3D-modeller og punktskyer enkelt via nettleseren.

3D data vil spille nøkkelrolle i en digitalisert byggebransje

– Det er åpenbart at effektiv anvendelse av 3D data vil spille nøkkelrolle i en digitalisert byggebransje, så det å få med Novorender inn som medlem er et godt tilskudd til fagnettverket, sier Alessia Bellini, fagnettverk- og bærekraftsjef hos buildingSMART Norge.

Tore Hovland, gründer og daglig leder i Novorender, forteller at de jobber med svært mange aktører hvor BIM er en sentral del av hverdagen, og at et medlemskap i buildingSMART derfor var veldig naturlig.

– Vi ønsker sammen med nettverket i buildingSMART å bidra med å standardisere den digitale utviklingen i bygge- og anleggsnæringen, sier han.

Sparer tid og forbedrer kommunikasjonen

Novorender ønsker at minst mulig skal til for å understøtte papirløse prosjekter og sammenkobling med andre systemer. Brukerne kan anvende Novorender ved å ganske enkelt laste opp den 3D-dataen de allerede har, og enkelt koble dette opp mot andre system.

– Dette er da typisk data fra alle applikasjonene og systemene som allerede blir brukt i et prosjekt, som da videre gir alle relevante aktører en reell oppfatning av prosjektets tilstand for nettopp den informasjonen som er interessant for dem. Dette muliggjør arbeidet med å redusere feil og endringer og sikre at flest mulig involverte har riktig informasjon til rett tid, sier Hovland, som viser til at fagarbeidere på anleggsplass for eksempel enkelt vil kunne hente ut mål, kotehøyder og se detaljerte 3D-modeller av det som skal bygges på BIM-modellene.

– På denne måten kan de spare mye tid og penger, samt forbedre kommunikasjon gjennom hele prosjektløpet, sier Hovland.

Kilde: buildingSMART

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094