23948sdkhjf

AF Gruppen økte resultatet med hele 38 prosent i andre kvartal

AF Gruppen omsatte i andre kvartal for 7.189 millioner kroner, en vekst på 9,5 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor. Resultat før skatt i samme periode ble på 356 millioner kroner tilsvarende en resultatforbedring på hele 38 prosent. Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på rekordhøye 37,8 milliarder.

I første halvår omsatte AF Gruppen for 13.398 millioner kroner, en økning på 1,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor (13.175). Resultat før skatt i første halvår ble 602 millioner kroner, en resultatforbedring på 29,5 prosent (465). Resultatmarginen for andre kvartal økte fra 3,9 prosent i fjor til 5,0 prosent i år, og fra 3,5 prosent til 4,5 prosent for første halvår.

Ved utgangen av andre kvartal hadde AF Gruppen en historisk høy ordrereserve på 37. 837 millioner kroner som er 10,8 prosent høyere enn etter samme periode i fjor (34.155).

Flere av virksomhetsområdene bidrar til den gode lønnsomheten

– Grundighet og hardt arbeid over tid i prosjektvirksomheten gjør at vi leverer god omsetningsvekst og et godt resultat i andre kvartal og første halvår. Flere av våre virksomhetsområder bidrar til den gode lønnsomheten i kvartalet med høy aktivitet og gode marginer. Kombinert med at sikkerhetstrenden går i riktig retning er vi fornøyd med kvartalet vi har lagt bak oss, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

På vår liste over de ti største i bygg og anlegg i 2020 var AF Gruppen nummer to med en omsetning på 27.025 millioner kroner.

AF Gruppens utvalgte høydepunkter fra andre kvartal:

  • Aktivitetsnivået i Anlegg økte betraktelig sammenlignet med samme kvartal i fjor, og virksomhetsområdet leverte et godt resultat i kvartalet. AF Anlegg har to storprosjekter i produksjon, E39 Kristiansand vest-Mandal øst og Bergtunnlar Lovö i Stockholm.
  • Omsetningen for Bygg er på nivå med samme periode i fjor, og virksomhetsområdet leverte god lønnsomhet i kvartalet. Ordrereserven har en solid økning i kvartalet.
  • Betonmast leverte svak lønnsomhet i kvartalet, og som forventet er lønnsomheten lavere enn for AF Gruppens øvrige virksomhet. Det er stor variasjon i resultatene til de ulike enhetene, og som et resultat av risikogjennomganger av pågående prosjekter er det i kvartalet gjort nedskrivninger på flere prosjekter. Ordrereserven har økt kraftig i kvartalet og hoveddelen av økningen er knyttet til den svenske delen av Betonmast.
  • Eiendom hadde et godt salg i kvartalet. I alt ble det solgt 148 (70) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 70 (25). Hittil i år er det solgt 270 (150) enheter, hvorav AFs andel er 125 (53). Det er fem boligprosjekter under produksjon ved utgangen av kvartalet. Totalt antall enheter i produksjon er 589, hvorav AFs andel er 233. Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 83 %.AF har i tillegg en betydelig utviklingsportefølje i Norge som estimeres til 2 112 (2 413) boenheter. AFs andel av dette er 1 064 (1 173) boenheter.
  • Energi og Miljø økte aktivitetsnivået og opprettholder stabilt god lønnsomhet i kvartalet. Omsetningen i andre kvartal var 323 millioner kroner, noe som tilsvarer en vekst på 47 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.
  • Virksomhetsområdet Sverige økte omsetningen og opprettholdt stabil lønnsomhet i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Anleggsvirksomheten leverer god omsetningsvekst og stabilt gode resultater, mens det er varierende resultater i byggenhetene.
  • Omsetningen for virksomhetsområdet Offshore økte betraktelig sammenlignet med andre kvartal i fjor og lønnsomheten var god. Solid gjennomføring av offshorekampanje og god drift på AF Miljøbase Vats bidro til det gode resultatet i kvartalet.

AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094