23948sdkhjf

Ny bærekraftig skole for 1.150 elever i Trondheim

Miljøambisjonene har vært høye, fastslår HENT som har ferdigstilt Huseby skole i Trondheim. Totalentreprisen med samspill hadde en kontraktstørrelse på 400 millioner kroner

Huseby skole er bygd med passivhusstandard, energimerke A, har solceller og skal sertifiseres etter BREEAM Very Good. I tillegg har byggeplassen vært fossilfri.

 

– Det har vært et stort privilegium å arbeide med Huseby skole. Vi har hatt et godt samarbeid med entreprenør og arkitekt, forteller Hege Herdlevær, prosjektleder i Trondheim kommune, Trondheim eiendom – utbygging. Hun legger til at skolen for det meste er oppført i massivtre, og at de er svært begeistret for at så å si alle overflater er i tre (massivtre, treskiktplater, spilepanel eller finerplater).

Skolen er for elever fra første til tiende trinn, har plass til 700 elever på barnetrinnet og 450 elever på ungdomstrinnet. I tillegg har den avdeling for minoritetsspråklige elever, ressurssenter for hørsel og tegnspråk, og bydelsavdeling for Trondheim kommunale musikk- og kulturskole.

Godt samspill

– Huseby skole er blitt en veldig fin skole. Fra oppstarten har vi hatt en god prosess og samarbeid med byggherre og underentreprenørene. Involveringen har vært god og vi er stolte over skolen vi har bygd sammen, forteller prosjektleder i HENT, Eskil Kulsetås.

Huseby skole

  • Byggherre: Trondheim kommune
  • Areal: 14.150 kvm
  • Innhold: Ny skole for 1-10. trinn med 700 elever på barnetrinnet og 450 elever på ungdomstrinnet, avdeling for minoritetsspråklige elever, ressurssenter for hørsel og tegnspråk, og bydelsavdeling for Trondheim kommunale musikk- og kulturskole.
  • Kontraktstørrelse: 400 millioner kroner
  • Entrepriseform: Totalentreprise m/samspill
  • Byggeperiode: april 2019 - juli 2021
  • Bærekraft: massivtre, passivhus, fossilfri byggeplass, solceller, og BREEAM Very Good, energimerke A

Kilde: HENT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126