23948sdkhjf

Deichman Bjørvika kåret til verdens beste folkebibliotek

Oslos nye hovedbibliotek er tildelt den internasjonale bibliotekorganisasjonen IFLAs pris for Årets folkebibliotek 2021.

Hvert år deler The International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) ut prisen Årets folkebibliotek til det de anser som verdens beste nybygde folkebibliotek. Blant kriteriene er funksjonell arkitektur, kreative IKT-løsninger og digital utvikling i samspill med lokal kultur.

Deichman Bjørvika konkurrerte med fire andre biblioteker om prisen: Marrickville Library i Australia, Het Predikheren i Belgia, Ningbo New Library i Kina og Forum Groningen i Holland.

– Denne prisen er det endelige beviset på at Oslo har gitt sine innbyggere et hovedbibliotek i verdensklasse. Deichman Bjørvika er kronen på et omfattende og langsiktig arbeid med bibliotekutvikling i Oslo, og i dag vil jeg spesielt takke alle mine kollegaer som har jobbet så hardt og så lenge for dette og alle politikere i Oslo kommune som har forstått betydningen av biblioteket og satset på det, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Mange priser fra før

Deichman Bjørvika åpnet dørene i juni i fjor og er tegnet av arkitektkontorene Lundhagem og Atelier Oslo. Det har allerede vunnet flere priser og utmerkelser:

  • Årets bibliotek 2020
  • Trend Brand of the Year 2020
  • Betongtavlen 2020
  • DOGA-merket for design og arkitektur
  • Diplom – Norsk Lyspris – Innendørsprosjekt

Kilde: Deichman

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.083