23948sdkhjf

Forsvaret får nye tunge taktiske broer

Forsvarsmateriell har signert kontrakt med polske Zremb Group/amerikanske Acrow om anskaffelse av 11 nye tunge taktiske broer til Forsvaret.

Broene som Forsvaret har i dag er om lag 80 år gamle og ble kjøpt inn med penger fra Marshallhjelpen etter andre verdenskrig.

Anskaffelsen av nye broer ble utlyst i november i fjor og leveranse til Forsvaret er planlagt innen 2021, opplyser Forsvarsmateriell (FMA).

Skal dekke gap på inntil 80 meter

Broene skal kunne kobles sammen til lengre spenn med brokar, og skal kunne dekke gap på inntil 80 meter på land og vann. Broene har MLC (Military Load Class) 80 T (tracked) og 110 W (wheeled). Leveransen består i tillegg av spesialkoblinger for å kunne koble broene opp mot Forsvarets Uniflote pontonger slik at Forsvaret også skal kunne operere med flytende brosystemer. FMA anskaffer i tillegg et logistikksystem for transport av brosystemet, hvorav ett sett vil være deployerbart. I den tekniske løsningen er det lagt vekt på mest mulig maskinell byggeteknikk for å opprettholde soldatenes stridsevne.

Kilde: Forsvarsmateriell

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125