23948sdkhjf

Lillebror overtar Olimb Anlegg

Etter 26 år som daglig leder velger Tor-Erik Olimb (62) å tre av. «Lillebror» Øystein (55) tar over lederstolen i Olimb Anlegg AS.

Lederskiftet handler utelukkende om Olimb Anlegg AS. Dette selskapet eies av de to brødrene, som har en medarbeiderstab på 25 mann i tillegg til felles administrative tjenester med rørfornyingsavdelingen. Med en god ordrereserve forventer selskapet å runde 100 millioner kroner i omsetning inneværende år, opplyser selskapet på sine nettsider.

Ingen planer om å bli pensjonist

Tor-Erik Olimb tok i 1995 over rollen som daglig leder etter sin far Kristian Olimb som hadde etablert selskapet i 1957. Da rørfornyingsaktiviteten (Olimb Rørfornying) ble solgt ut til danske Per Aarsleff Holding AS i 2017, fortsatte han som daglig leder i det 100 % familieeide selskapet Olimb Anlegg AS.

I en alder av 62 ønsker Tor-Erik at broren Øystein tar over den daglige driften i firmaet. Han har imidlertid ingen planer om å bli pensjonist og vil stå til disposisjon for firmaet ute på anlegg.

Godt og tett samarbeid i 20 år

Olimb-brødrene har samarbeidet tett i mer enn 20 år, og kjenner hverandre godt.

– Det er ingen selvfølge at et samarbeid mellom brødre skal gå smertefritt. Vi har hatt noen friske diskusjoner, men har gitt hverandre tid og rom til å komme fram til tjenlige løsninger, sier Øystein Olimb.

– Jeg opplever at vi har en god match, hvor Tor-Erik har gjort jobben sin som daglig leder, mens jeg i større grad har hatt det operative ansvaret for produksjonen ute på prosjektene. Beslutninger om de store investeringene har vi tatt i fellesskap sammen med styret. Det har vært en fin og fornuftig fordeling, fortsetter han.

I en alder av 55 år er tiden altså moden for at Øystein blir den daglige lederen i Olimb Anlegg. Det gleder han seg til, selv om det blir en overgangsperiode hvor han også skal ha det overordnede ansvaret for å sikre kvalitet over pågående prosjekter. Etter 23 år i firmaet går han inn som en erfaren leder.

– Vi har klare ambisjoner om fortsatt vekst, og da må vi også sikre god rekruttering. Det aller viktigste for meg er å bygge intern kompetanse ytterligere slik at Olimb fortsatt skal sikre sin posisjon som markedsleder, og gjerne i større grad som totalentreprenør, der det er naturlig, sier Øystein Olimb.

Kilde: Olimb

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156