23948sdkhjf

Solid fremgang for Jackon

Jackon-gruppen fikk i fjor et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 353 millioner kroner – en økning nær 55 prosent sammenlignet med 2019. Omsetningen økte med 6 prosent til 3,2 milliarder kroner.

– Tallene representerer en solid fremgang i et år preget av mye usikkerhet og løpende tilpasninger knyttet til pandemien, uttaler fungerende konsernsjef og CFO Hege Buer i en pressemelding. – Høy etterspørsel fra markedet kombinert med en sunn portefølje med produkter til bygg og anlegg, fiskeemballasje og komponenter til den tekniske industrien er noe av det som er avgjørende for det gode resultatet, legger hun til.

Høyt aktivitetsnivå

Jackon er en av Europas ledende produsenter av isolasjon, byggesystemer, samt spesialprodukter og emballasje i ekspandert (EPS) og ekstrudert (XPS) polystyren og EPP (ekspandert polypropylen) til byggebransjen og annen industri. Det familieeide industrikonsernet med hovedkontor i Fredrikstad har 21 fabrikker i seks land melder at aktivitetsnivået i alle konsernets virksomhetsområder har vært høy. Alle Jackons divisjoner i Europa innen bransjene bygg, fiskeemballasje og industri har hatt omsetningsvekst og resultatvekst sammenliknet med forrige år, heter det i pressemeldingen.

– Jeg er fornøyd med resultatet for Jackon Group, sier fungerende konsernsjef Hege Buer. Foto: Jackon

Buer forteller at også starten på inneværende år alt i alt har vært bra.

– Til tross for en svært utfordrende situasjon med både råvaremangel og lange leveringstider, ligger omsetningen så langt i år godt over fjorårets nivå. Vi er naturlig nok spente på utviklingen fremover, og vi må nok forvente vanskeligere markeder «post corona». Heldigvis har vi en solid finansiell stilling, så vi er uansett godt rustet til å møte eventuelle utfordringer i tiden som kommer, tilføyer hun.

Bygger ny fiskekassefabrikk i Alta

For å styrke fremtidig konkurransekraft og langsiktig lønnsomhet viser konsernet til flere store investeringer de siste årene. Blant annet en ny produksjonslinje for XPS i Fredrikstad, ny fabrikk for EPS i Skövde i Sverige og det er planlagt flere store aktiviteter ved fabrikkene i Finland og Tyskland framover. Konsernet er i skrivende stund i gang med å bygge en ny fiskekassefabrikk i Alta. Det investeres også løpende i utstyr til utvikling av nye, bærekraftige produkter, og tiltak som reduserer miljøavtrykket ved alle konsernets operasjoner.

Kilde: Jackon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094