23948sdkhjf

Hadde ikke det laveste tilbudet – får bygge ny Rv. 4 Roa-Gran

Flere gode løsninger for ny Riksveg 4 er årsaken til at Statens vegvesen valgte Hæhre til å bygge ny motorveg fra Roa til Gran. Entreprenøren hadde ikke det laveste tilbudet.

– Konkurransen var jevn og god. Skanska og Peab ga Hæhre konkurranse til døra, sier prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen, prosjekt Vestoppland.

704 millioner kroner

Det skilte 77 millioner kroner mellom det beste og det dårligste tilbudet. Tilbudet til Hæhre er etter fratrekk for gode løsnigner på 704 millioner kroner. Hele prosjektet Rv.4 Roa-Lygna har en total ramme på 2,1 milliarder kroner.

Les også: Tre ville bygge Rv.4 Roa - Gran

Trafikkavvikling, bru og myr

De største utfordringene ligger i løsningsvalg for Holmen bru, kryssing av myrområder, trafikkavvikling og kvalitet for ferdig anlegg i driftsfase. Trafikken på Rv.4 vil delvis gå gjennom anleggsområdet. Det er også utfordrende masser i grunnen. Målet er å bygge vegen på to år.

– Her leverte Hæhre, gode løsninger. Hæhre har også levert inn gode klimaløsninger, sier Johansen.

Den 4,1 kilometer lange strekningen skal avløse dagens Rv. 4 med 60-sone og som har hatt flere trafikkulykker.

Den nye 4-felts motorvei blir en forlengelse av og med samme standard og hastighet som den nye motorveien forbi Gran sentrum.

– Entreprenøren starter anleggsarbeidet ca. 1. september. Planen er veiåpning før jul 2023, sier prosjektlederen.

Flere kontrakter på gang

Prosjektet består også av to andre kontrakter: Sandvold - Amundrud, 3,8 kilometer tre felts vei med midtdeler som de nå er i full gang med kontrahering på, samt Allmenningsdelet - Lygnebakken, fem kilometer to felts vei med breddeutviding og nytt toplanskryss. Denne blir lyst ut i høst.

Arbeidet med miljøgata i Gran er satt på vent for å få kontroll på kostnadene, melder Statens vegvesen

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125