23948sdkhjf

Hæhre/Risa fikk Kvitsøy-kontrakten for 622 millioner

I konkurranse med tre andre entreprenører ble Hæhre Entreprenør AS og Risa AS valgt til å bygge 3.480 meter ettløpstunnel ned fra Kvitsøy.

Rogfast blir 26,7 kilometer lang når den står ferdig i 2030/31. Kontrakten inkluderer bygging av 1,6 kilometer med vei i dagen og tre bruer på den lille øya ute i havgapet i Boknafjorden mellom Stavanger og Haugesund.

– Vi er glade for at vi nå kan signere den første store Rogfast-kontrakten og komme i gang, sier prosjektleder Oddvar Kaarmo i Statens vegvesen.

167 millioner billigere enn NCC

Tilbudet fra Hæhre/Risa er på 622 millioner kroner, og etter planen blir det oppstart i løpet av september. De øvrige tilbudene var på 789 millioner kroner fra NCC AS og på 744 millioner kroner fra AF Implenia Norge AS/Stangeland Maskin AS. Statens vegvesen opplyser at tilbudet fra Kruse Smith ble avvist.  

– Vi har hatt en god, konstruktiv dialog og forhandlinger med alle fire tilbyderne, men det var pris og en totalvurdering i henhold til føringer gitt av konkurransegrunnlaget som til slutt gjorde at Hæhre/Risa ble valgt, sier Kaarmo.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.312