23948sdkhjf

Milliontap for Byggproffen Bodø

Driftsresultatet til byggmesterbedriften med 24 ansatte endte på minus 3,1 millioner kroner i fjor.

Byggproffen Bodø AS opplyser på sine hjemmesider at selskapet ble startet opp i 2009 av byggmester Eivind Nyhagen, Geir Arne Pedersen og Per Frode Nicolaisen. Selskapet har i dag 24 ansatte, med 17 i tømreravdelingen og seks i betongavdelingen.

Ifølge regnskapstall.no omsatte selskapet i 2019 for 49,4 millioner kroner og fikk et positivt driftsresultat på 768.000 kroner. I fjor endte omsetningen på 47,7 millioner mens driftsresultatet falt dramatisk til minus 3,1 millioner kroner.

Preget av omstrukturering og pandemi

Daglig leder Eivind Nyhagen forteller til Avisa Nordland at fjorårsresultatet var preget av intern omstrukturering og pandemien som bidro til at mange av de ansatte i lange perioder måtte være hjemme for å ta seg av barn på hjemmeskole, i tillegg til at selskapet også fikk flere runder med smitte inn på arbeidsplassen.

– Brå mangel av ansatte førte til at vi på flere prosjekter ikke klarte å holde framdrift eller god økonomi. Vi tapte stort på lønnsutbetalinger grunnet korona slik at ingen ansatte skulle lide, sier Nyhagen som også peker på tapt inntekt fra flere prosjekter som årsak til det dårlige resultatet, sier han til avisen.

Han har imidlertid stort tro på at driften vil gå i pluss i løpet av kort tid og at spesielt 2022 vil bli et godt år.

Kilde: Avisa Nordland

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078