23948sdkhjf

«Samling» i Nord-Odal: Nominert til tre prestisjefylte priser

Ikke rart at ordfører Lise Selnes i Nord-Odal kommune er stolt og tilfreds. Det nye bygget «Samling» i kommunesenteret Sand er nominert som både Årets bygg, Årets trebyggeri og Statens pris for byggkvalitet.

Det blir en spennende høst for aktørene bak «Samling», skriver Nord-Odal kommune på sine hjemmeisder. Bygget, som rommer både bibliotek, bank og leiligheter i Sand sentrum, er nominert til hele tre priser: Årets bygg 2020 (Byggeindustrien/Byggedagene), Årets trebyggeri 2020 (Treteknisk/Trefokus) og Statens pris for byggkvalitet 2020 (Kommunal- og moderniseringsdepartementet). De tre prisene blir delt ut under Byggedagene 31. august.

Avansert bygg i massivtre

Byggeprosjektet ble initert av Nord-Odal kommune som også har vært byggherre. Det ellipseformede bygget i massivtre er tegnet av arkitektfirmaet Helen & Hard og hovedentreprenør har vært Ø.M. Fjeld.

Godt samarbeid, dyktige prosjektører, ingeniører og håndverkere har vært et viktig moment for å kunne bygge et så avansert bygg i massivtre.

– Det er mange spesielle elementer ved denne utbyggingen. For det første har selve bygningskroppen en utfordrende konstruksjon. Det er ingen rette linjer, og hele bygget er bygget i en ellipseform, noe som selvsagt gir en rekke utfordringer, utfordringer vi ikke har vært borti tidligere, sier Ø.M. Fjelds prosjetkleder, Jonas Nykänen.

Tilfreds ordfører

Ordfører i Nord Odal kommune, Lise Selnes, er svært tilfreds med at kommunen har oppnådd de gevinster som man har planlagt.

– Samling har blitt en storstue og en identitetsmarkør, og vi gleder oss til å se ringvirkninger av satsningen i et lengre perspektiv, sier Selnes, som gleder seg til å se ringvirkningene av satsningen i et lengre perspektiv.

Kilde: Nord-Odal kommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078