23948sdkhjf

Ølen Betong godt fornøyd med fjoråret: Omsatte for for 585 millioner

Til tross for en svak nedgang i omsetningen melder Ølen Betong at 2020 ble et godt år og at de så langt ikke er vesentlig påvirket av pandemien.

Ølen Betong er en av landets største betong- og betongvareprodusenter og ifølge årsregnskapet omsatte selskapet i fjor for 585 millioner kroner, en nedgang fra 611 millioner kroner i 2019. Selskapet skriver i en pressemelding at nedgangen primært skyldes utsettelse av enkelte prosjekter for Divisjon Element som leverer prefabrikkerte betongelementer til tunnel og samferdsel.

Omstrukturering påvirket resultatet

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) ble på 41 millioner kroner mot 40 millioner året før. Resultat etter skatt ble imidlertid mer enn halvert og endte på 19 millioner kroner i fjor mot 42 millioner kroner i 2019. Dette blir forklart med en omstrukturering av konsernet der Ølen Betong AS ikke lenger er morselskap og at finansinntektene har blitt redusert gjennom bortfall av utbytte fra datterselskaper.

Også 2021 ser ut til å bli et godt år for Ølen Betong AS. Starten av året er noe påvirket av den lange kuldeperioden, men selskapet forventer god aktivitet utover året og tror det er realistisk å oppnå årsbudsjett totalt for 2021.

Kilde: Ølen Betong

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094