23948sdkhjf

Stangeland: Rekordstor kontrakt på anleggsgartnerarbeid

Helse Stavanger har inngått kontrakt med Stangeland Maskin om beplantning og opparbeiding av uteområder til Nye Stavanger universitetssjukehus.

Kontrakten på ca. 46 millioner kroner (inkl. mva) er den største Stangeland noen gang har vunnet på anleggsgartnerarbeider.

 

Helse Stavanger opplyser i en pressemelding av kontrakten gjelder for to områder. Det ene er å opparbeide gårdsrommene eller atriene i de store pasientbyggene med planter og belegning som naturstein, tredekke, betong og korkdekke. I tillegg kommer benker, lekeapparater, søppelspann og belysning.

Den andre leveransen gjelder området ved helikopterdekket på Nye SUS. Stangeland Maskin skal beplante og sørge for terrengvoller, lage natursteinsmurer og fylle over kulverter og rør. Særlig viktig blir det å lage vindskjermer, sikkerhetsgjerder og tilrettelegge for natursteinsbelegning ved leskjermer for å løye området under helikopterlandinger.

Glad gjeng fra Stangeland Maskin. Fra venstre: Geir Åge Liland, avdelingsleder anleggsgartnertjenester; Jarle Storli, driftsleder anleggsgartnere; Kjell Ove Helleland, driftsleder og Tore Lende, anleggsleder. Foto: Tove Ree/Stangeland Maskin 

Vil sysselsette 20 til 30 personer

– Dette er den største kontrakten vi noen gang har vunnet på anleggsgartnerarbeider, sier Geir Åge Liland, avdelingsleder for anleggsgartneravdelingen i Stangeland Maskin. Han anslår at 20-30 personer blir sysselsatt med oppdraget.

– For oss er det spesielt viktig for å bygge opp under faget, her får vi «boltre» oss og gjøre oss attraktive for ungdom som ser muligheter innen anleggsgartner-faget. Vi er stolte over å få bidra til å skape uterom der folk kan få gode opplevelser når de er på Nye SUS, sier Liland.

Arbeidene starter nå i august/september og varer i om lag 20 måneder.

Til Nye SUS har Stangeland Maskin allerede levert grunnarbeider, infrastruktur og VA-kulvert til en kontraktsverdi av vel 180 millioner kroner (inkl. mva).

– Det er fint at vi får beholde Stangeland Maskin i prosjektet. De har vært med på byggeplassen siden starten i 2019 og er godt kjent med arbeidene som pågår her. Vi ser frem til fortsatt godt samarbeid fremover, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for Nye SUS.

Kilde: Helse Stavanger

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14