23948sdkhjf

Erichsen & Horgen blir del av Multiconsult

Multiconsult overtar alle aksjene i Erichsen & Horgen inkl. datterselskapet Malnes og Endresen og selskapets totalt 234 medarbeidere.

Med oppkjøpet hevder Multiconsult å ta et nytt skritt mot å bli Norges ledende rådgiver innen bygg- og eiendomsmarkedet og innen VVS, energi og miljøteknikk.

 

Med Erichsen & Horgen får Multiconsult både spiss- og breddekompetanse innen sentrale kompetansemiljøer som VVS, energi og miljøteknikk. Dette gjør Multiconsult i stand til å ta enda tydeligere markedsposisjon i de største og mest komplekse prosjektene markedet har å by på, skriver selskapet i en pressemelding.

– Jeg er veldig fornøyd med at Erichsen & Horgen nå blir en del av Multiconsult og bidrar til at vi styrker oss på VVS, energi, miljø innenfor alle våre forretningsområder. Vi har en klar målsetning om å ta en ny posisjon i markedet og videreføre de satsningene begge selskap har gjort tidligere. Oppkjøpet er et viktig strategisk steg for å bli Norges ledende innen bygg og eiendom, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult.

– Vi har tenkt grundig gjennom fremtiden for selskapet og så at det kunne bli krevende å utvikle selskapet videre uten å bli en del av et større multidisplint miljø. Vi har stor tro på at vi sammen med Multiconsult vil kunne ta en enda tydeligere nummer 1-posisjon innen energi, miljø og teknikk. Det har vært viktig for oss å finne en ny eier som vil ta vare på selskapets faglige posisjon og våre medarbeideres utvikling på en god måte. Det er vi sikre på at Multiconsult vil gjøre, sier Arne Jorde, daglig leder i Erichsen & Horgen.

Sentral bærekraftaktør

Erichsen & Horgen har gjennom mange år vært en viktig aktør og pådriver for faglig utvikling innenfor energi og inneklima. Transformasjon av dagens bygningsmasse til fremtidens krav og behov, samt tilrettelegging for grønn industri, vil være en viktig del av det grønne skiftet samfunnet står overfor. Sammen vil de to selskapene stå godt rustet til å lede an i dette arbeidet.

– Erichsen & Horgens anerkjente spisskompetanse innen VVS, energi- og miljøteknikk forsterker fundamentet vårt innen vekstområder som energi og klima. Sammen med våre eksisterende kompetansemiljøer dannes et solid fundament for å skape innovative og bærekraftige løsninger for både private og offentlige kunder, sier Bergly.

Kjenner hverandre godt

Multiconsult og Erichsen & Horgen har hatt, og har fortsatt, et langt og godt samarbeid i en rekke prosjekter av nasjonal betydning som Nytt Drammen sykehus, Tønsberg-prosjektet, Campus Ås, Barcode/Bjørvika og nytt Rikshospital i Oslo. Selskapene har lært hverandre å kjenne godt og ser at selskapene i stor grad er tuftet på samme bedriftskultur og deler mange felles verdier. Dette vil være et viktig fundament i arbeidet med å samle fagmiljøer under felles eierskap, heter det i pressemeldingen.

Om selskapene

Multiconsult er et av de ledende miljøer innen prosjektering, rådgiving og arkitektur i Norge og Norden. Ved hjelp av omkring 3.000 dyktige medarbeidere tilbyr selskapet multifaglig rådgiving, prosjektering, arkitektur, og ledelse i hele verdikjeden innenfor bygg, anlegg og eiendomssektoren – både nasjonalt og internasjonalt.

Erichsen & Horgen er et rådgivende ingeniørselskap innen fagområdene energi, miljø, teknikk og VVS. Selskapet yter rådgivning og prosjektering for alle prosjektfaser, fra utvikling og utredning av muligheter, via detaljering av byggeplaner, til implementering og drift. Selskapet mer enn 200 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo, Skien, Drammen, Trondheim og Lillehammer.

Malnes og Endresen er et rådgivende ingeniørfirma med elektro- og teleteknikk som spesialitet. Selskapet består av 21 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo og Skien.

Kilde: Multiconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125