23948sdkhjf

Assemblin kjøper Hallingdal Varme og Sanitær

Gjennom oppkjøpet av rørleggerbedriften Hallingdal Varme & Sanitær AS styrker Assemblin AS ytterligere sin tilstedeværelse i dalkommunene nordvest for Oslo.

Sammen med kjøpet av Hemsedal VVS 30. april i år, betyr det nye oppkjøpet at Assemblin nå posisjonerer seg sterkt i dalstrøkene på Østlandet, med en forventet omsetning i denne regionen på mellom 85 og 100 millioner kroner inneværende år.

 

Store i hyttemarkedet

Hallingdal Varme & Sanitær AS er lokalisert på Nesbyen, med en avdeling på Geilo. Selskapet, som ble etablert i 1988, har sitt geografiske nedslagsfelt i hele Hallingdal fra sør til nord, med markedsandeler også i Sigdal/Eggedal, Norefjell og Uvdal. Driftsgrunnlaget er i stor grad basert på hytte- og fritidsmarkedet samt prosjekter. Selskapet har også en betydelig servicevirksomhet, med blant annet faste avtaler med de fleste kommunene i regionen. Hallingdal Varme & Sanitær har 24 ansatte og en omsetning på cirka 45 millioner kroner.

Robust bedrift

– Vi følger samme strategi som ved kjøp av både Hemsedal VVS og de tre rørleggerbedriftene i Innlandet på slutten av 2019, uttaler adm. direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS i en pressemelding.  – Kultur og lønnsomhet er det første vi ser etter. Bedriftene vi kjøper skal styrke oss på både bunnlinjen og i form av menneskelig kapital. Hallingdal Varme & Sanitær har hatt gode økonomiske resultater de siste årene. Det er en robust bedrift med mye kompetanse og en driftskultur vi kjenner oss igjen i. Jeg ser fram til å få bedriften med laget og er trygg på at den vil bidra til å styrke Assemblin i årene fremover, sier han.

Gode synergimuligheter

Daglig leder Ole Lie i Hallingdal Varme & Sanitær ser fram til å bli en del av en større organisasjon.

– Vi brukte litt tid på å bearbeide muligheten, men det var egentlig ikke noe vanskelig valg. Selv om vi har god markedsposisjon i nærområdet vårt, er vi tross alt en liten aktør i den store sammenhengen. Jeg ser mange synergimuligheter ved å bli en del av en stor driftsorganisasjon. Vi får flere ressurser å spille på og vil kunne påta oss større oppdrag. Vi har alltid hatt sunn drift, gode tall og stabile medarbeidere. Dette oppkjøpet gir oss mulighet til å bli enda bedre, sier Lie.

I likhet med Hemsedal VVS, vil driften i Hallingdal Varme & Sanitær bli videreført uten endringer i verken navn eller driftsorganisasjon. Regionssjef Leif Stensrud i Assemblin går inn som styreleder i det ervervede selskapet, mens Ole Lie fortsetter som daglig leder.

Kilde: Assemblin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125