23948sdkhjf

K8: Snart starter byggingen av Stavangers nye landemerke

Base Property har signert kontrakt med Skanska om bygging av et nytt kontorbygg i Stavanger sentrum. Kontrakten er på cirka 480 millioner kroner.

Prosjektet har navnet K8 og med sine 16 etasjer, i tillegg tre etasjer under bakken, vil det bli et av de høyeste byggene i byen. Det totale arealet er på 15.000 kvadratmeter og vil romme cirka 600 kontorplasser, konferansefasiliteter, spisesteder og restauranter, opplyser Skanska i en pressemelding.

Misjonskirke i tre av etasjene

Prosjektnavnet K8 henspiller på adressen Knud Holms gate 8 som har vært eid av Misjonskirken Stavanger. Vårt Land skrev i fjor at Base Property kjøpte tomten av Misjonskirken Stavanger i bytte mot at kirken får tre etasjer i det nye bygget.

I begynnelsen av juni startet Stangeland Maskin rivningen av kirken som skal være ferdigstilt i august. Det er forventet byggestart i løpet av tredje kvartal i 2021 og prosjektet skal ferdigstilles i løpet av fjerde kvartal i 2023.

Les også: Bygger flere leiligheter på Consulens Brygge i Stavanger

Høye miljøambisjoner

K8 vil ligge midt i Stavanger sentrum, med kort vei til både Rogalands viktigste kollektivknutepunkt, Vågen, byens gågater, butikker, kulturinstitusjoner, restauranter og annet byliv. Prosjektet er tilrettelagt spesielt for syklende med over 400 sykkelparkeringsplasser og egen sykkelheis.

K8 har høye miljøambisjoner og har mål om minimum å bli sertifisert i henhold til BREEAM Excellent, og like høye ambisjoner når det kommer til arbeidsmiljøet for de som skal ha sin arbeidsplass i bygget. Her er ambisjonen WELL Gold, en internasjonal standard for helsefremmende bygg.

– Dette prosjektet passer godt inn i vår portefølje. Vi får brukt vår spisskompetanse innen klima og miljø og bidra til å realisere et bygg som vil bli et nytt landemerke i Stavanger, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property sier selskapet har høye forventninger til avtalen med Skanska.

– Disse forventningene deler vi med hele byen. K8 er et prosjekt som krever det ytterste på alle nivåer. Valget av entreprenør er derfor basert på Skanskas kompetanse, evne og erfaring til å gjennomføre et prosjekt av denne størrelsesordenen, sier Poulsson.

Kilde: Skanska, Base Property, Vårt Land

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125