23948sdkhjf

Krevende prosjekt: Veidekke skal bygge nytt undervisningsbygg midt i Oslo sentrum

AVA Eiendom og Veidekke har skrevet kontrakt om å oppføre et miljøsertifisert undervisningsbygg som skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo Sentrum. Oppdraget er en samspillsentreprise verdt 407 millioner kroner.

Kirkegata 23-25 ligger midt i Oslo sentrum og i en pressemelding opplyser Veidekke at det blir et krevende prosjekt med tanke på logistikk og grunnforhold. Når prosjektet står ferdig vil det trekke 3.000 daglige brukere til sentrum og bidra til å vitalisere området ytterligere. Prosjektet gjennomføres i tett samspill mellom Veidekke, AVA Eiendom og Høyskolen Kristiania.

– Det er unikt med et nytt høyskolebygg i Kvadraturen og vi ser frem til å flytte inn i et topp moderne undervisningsbygg. Det vil komplettere vår eiendomsmasse i Campus Oslo og bli et viktig bidrag på veien mot å bli et arbeidslivsuniversitet, sier Pål Nakken, finans- og økonomidirektør ved Høyskolen Kristiania.

Høye miljøambisjoner

Arne Vannebo, daglig leder i AVA Eiendom, mener nybygget i Kirkegata 23-25 vil bli en fantastisk eiendom og en motor i byutviklingen i Kvadraturen.

– Vi legger høye miljøambisjoner inn i prosjektet og bygget skal sertifiseres som Breeam Excellent. For oss i AVA Eiendom er det ekstra hyggelig at vi igjen skal jobbe sammen med Veidekke i et nytt, spennende prosjekt, sier Vannebo.

Også direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo ser frem til et nytt prosjekt med AVA Eiendom og viser til det gode samarbeidet selskapene hadde med prosjektet på Karl Johans gate 14.

Samspillsfasen er godt i gang, og planlagt byggestart er årsskiftet 2021/22. Høyskolen Kristiania skal flytte inn i bygget i mai 2024 og vil ta imot studenter i det nye bygget fra studiestart i august samme år.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094