23948sdkhjf

Tekna: Norconsult med størst jobbvekst i koronaåret

Norconsult topper listen over selskaper innen Byggeteknisk konsulentvirksomhet som har hatt størst jobbvekst fra mars 2020 til april 2021.

Ifølge SSB-tall økte de såkalte Tekna-yrkene (se infoboks nederst) med 2,2 prosent flere lønnstakere i 2020, mens det samlet ble 1,7 prosent færre lønnstakere i Norge, skriver Tekna Magasinet og som Norconsult viser til i en pressemelding.

Selv om IKT-yrkene står for mye av den høye gjennomsnittlige jobbveksten i Norge, kan også Landskapsarkitekttjenester og Byggeteknisk konsulentvirksomhet vise til en pen vekst.

For Byggeteknisk konsultenvirksomhet (kode 71.121) var veksten 1,4 prosent fra første kvartal 2020 til første kvartal 2021.

Flest nye arbeidsforhold i Norconsult

Flere rådgivende ingeniørselskaper som Nokas Brannkonsult AS, Anko AS og HR-prosjekt AS har hatt større prosentvis vekst enn Norconsult AS, men målt i antall nye arbeidsforhold er det Norconsult som topper listen. Selv om veksten var enda større året før koronaåret, har selskapet ifølge Brønnøysundregisteret økt antall jobbforhold med hele 97 fra mars 2020 til april 2021.

«Ti på topp»-listen» er basert på A-meldinger som arbeidsgivere sender inn hver måned til NAV, SSB og Skatteetaten.

– Koronasituasjonen har i liten grad påvirket veksten til Norconsult det siste året. Vi har fortsatt å vokse i normal fart. Dette skyldes høy aktivitet og god vekst i våre primære markeder, sier konserndirektør Bård Hernes i Norconsult til Tekna Magasinet.

Jobbvekst for rådgivende ingeniørtjenester. Ti på topp for næringskoden «byggteknisk konsulentvirksomhet» (71.121) fra mars 2020 til april 2021. Kilde: Brønnøysundregisteret. Graf: Tekna Magasinet

Spennende med Augmented Reality

Ali Yasar Øzbal (28) har snart jobbet tre år i Norconsult og har allerede fått tillit av sine kollegaer som ansattes vararepresentant i Norconsults styre. I tillegg er han hovedverneombud og nestleder i Tekna-gruppen i konsernet.

– Min opplevelse av året er at gjennomføringsevnen i prosjektene har vært veldig god og at de digitale løsningene har fungert utmerket. Dette har vært en viktig faktor for at vi har fortsatt å vokse i et vanskelig år, tror Øzbal.

Han synes noe av det mest spennende som skjer i byggebransjen er det som skjer innen bruk av AR-teknologi.

– Vi holder akkurat på å teste teknologien i bygget til Kappa Bioscience i Oslo. Gjennom AR-briller kan du bevege deg i et bygg, og gjennom brillene se det som er planlagt i bygget før det er ferdig, for eksempel tekniske anlegg som ventilasjons- eller sanitæranlegg eller konstruksjonselementer helt ned på detaljnivå. Samtidig kan folk som sitter et annet sted følge med på det du ser gjennom brillene og diskutere løsninger underveis, forteller Ali til Tekna Magasinet.

Dette er jobbveksten for rådgivende ingeniørtjenester

Ti på topp i jobbvekst for rådgivende ingeniørtjenester omfatter alle foretak med næringskoden byggeteknisk konsulentvirksomhet (71.121) fra mars i 2020 til april i 2021. Registrert jobbvekst er antall arbeidsforhold som de respektive selskapene selv har rapportert til myndighetene gjennom månedlige A-meldinger. Selskaper etablert med ansatte etter mars 2020 er holdt utenom.

Dette defineres som Tekna-yrker

SSB utgir kvartalsvis statistikk for utviklingen i arbeidsplasser fordelt på yrker. Yrkene er basert på en internasjonal klassifisering av yrker. Tekna Magasinet skiller mellom det de kaller Tekna-yrker (de yrkene hvor Tekna har medlemmer) og alle yrker.

Om Tekna

Tekna organiserer 88.000 medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap. Fagforeningen er den største masterforeningen i Norge, og den største fagforeningen i Akademikerne.

Kilde: Tekna Magasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.096