23948sdkhjf

Bygger svanemerkede boliger i massivtre

Veidekke har fått i oppdrag av OBOS å bygge 53 svanemerkede leiligheter i Sigtuna, nordvest for Stockholm.

Prosjektet er en totalentreprise til en verdi av ca. SEK 101 millioner og med forventet innflytting fra første kvartal 2023.

– Det er med glede vi nå kan melde at prosjektet kommer i gang, sier Tommy Waldnert, eiendomsutvikler i OBOS. – OBOS bygger vanligvis industrielt i fabrikker, men her trengte vi en annen konstruksjon for å imøtekomme særskilte støykrav. Veidekke har egen avdeling for trebygg og oppfylte dermed en viktig forutsetning i prosjektet.

Sigtuna Stadsängar er en helt ny bydel, som skal bli Sveriges mest bærekraftige. Innenfor et areal på 330 000 kvadratmeter skal det bygges 900 enheter for forskjellige bo- og leieformer. I prosjektet Brf Honungskupan skal Veidekke Entreprenad oppføre byggene, mens OBOS skal utvikle og selge de 53 leierettsleilighetene, og Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC) vil stå for videre forvaltning av borettslaget.

– Vi gleder oss til å sammen med OBOS bidra til utviklingen av Sigtuna gjennom dette flotte prosjektet med svanemerkede flerfamiliehus i massivtrekonstruksjon, sier Linda Björklund i Veidekke Bygg Stockholm.

De 53 enhetene får to, tre eller fire rom, med forskjellige planløsninger og boareal fra 47–104 kvadratmeter. Alle enhetene har balkong eller uteplass, og husene vil variere i høyde og fargevalg. Navnet Brf Honungskupan spiller på bærekraftambisjonene for området. For å få bygge i Sigtuna Stadsängar må byggherrene oppfylle kommunens liste med et tjuetalls krav som skal sikre at det bygges miljøvennlig.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141