23948sdkhjf

Droner effektiviserer byggeprosjekter: OBOS investerer i Senseloop

Droner fra det norske startup-selskapet Senseloop skal effektivisere nye byggeprosjekter. Nå investerer OBOS og Norsecraft i selskapet.

Senseloop er et oppstartsselskap som satser på datainnsamling med droner og har allerede gjennomført testprosjekter sammen med OBOS. Resultatene er så gode at boliggiganten har valgt å investere fem millioner kroner i selskapet. Det samme gjør Norsecraft, leverandør av måleinstrumenter og maskinstyring, opplyser OBOS i en pressemelding

Effektiv datainnsamling

– Gjennom testprosjektene har vi erfart at droner og ny teknologi kan samle inn store mengder data mer effektivt enn ved tradisjonelle metoder. Vi har stor tro på Senseloop som en samarbeidspartner, og at deres metoder for datainnhenting kan spare oss for store kostnader i framtiden, sier Ingunn A. Randa, konserndirektør for aksjeinvestering og forretningsutvikling i OBOS.

Droner og ny teknologi kan for eksempel bidra til å kartlegge hvordan grunnen på en tomt ser ut, eller hva som skjuler seg under vegetasjon. Inspisering av tomter har til nå vært et tidkrevende arbeid, men droneoperasjoner og ny teknologi kan gi enorme effektiviseringsgevinster. OBOS vil også bruke droner til å lage digitale modeller av bygg som skal rehabiliteres.

Lang og bred erfaring

Gründer-teamet hadde lang fartstid fra blant annet offshore kartlegging, før de etablerte Senseloop. Nå leverer de bransjeledende tjenester for datafangst og digitalisering som kombinerer avanserte droneoperasjoner og nøyaktig posisjonerte data.

Selskapet har ifølge OBOS opparbeidet bred erfaring med leveranser hvor eksempelvis laserskanning (LIDAR) er et viktig arbeidsredskap. Forretningsområdene omfatter bygg og anlegg, linjeinspeksjon (energi og telekom) og modellering (BIM). Kundene er både offentlige og private virksomheter.

Roger Gildseth, daglig leder og gründer i Senseloop forteller at avanserte dronetjenester på områder som kartlegging, inspeksjon og sikkerhet, kan løse oppgavene bedre, raskere og mer miljøvennlig.

– Vår ambisjon har fra dag én vært å utvikle selskapet til en ledende leverandør av posisjonerte data hvor datafangst skjer ved bruk av droner. Med OBOS og Norsecraft på laget har vi fått to spennende industrielle aktører i ryggen som aktivt ønsker å bidra i den videre utviklingen, sier han.

Kilde: OBOS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109