23948sdkhjf

Moelven investerer tungt i Sverige

Moelven skal modernisere og videreutvikle kapasiteten ved Moelven Edanesågen og Moelven Valåsen. Til sammen skal konsernet investere for over 600 millioner svenske kroner på de to sagbrukene de kommende årene.

Ifølge konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA skal både Moelven Edanesågen AB og Moelven Valåsen AB bli morgendagens sagbruk og være viktige brikker i konsernets arbeid med å sikre internasjonal konkurransekraft i fremtiden.

Største enkeltinvestering

Moelven Edanesågen i Edana litt øst for Arvika får en totalrenovering av hele produksjonsprosessen fra tømmersortering, tømmerinntak, ny saglinje og nye tørker med økt kapasitet. Moelven opplyser at det blir deres største enkeltinvestering gjennom tidene, med en ramme på 450 millioner svenske kroner. Prosjektet skal ferdigstilles i løpet av første halvår i 2024. Når det står ferdig vil Moelven Edanesågen få en betydelig økning i produksjonskapasiteten.

Målt i produksjonskapasitet og omsetning er Moelven Valåsen i Karlskoga konsernets største sagbruk. Også her skal effektiviteten og kapasiteten øke betraktelig. Foto: Moelven

Moelvens største skal bli enda større

Moelven Valåsen i Karlskoga skal også få økt kapasitet og bygger i disse dager en ny energisentral som settes i drift mot slutten av året, en investering på 60 millioner svenske kroner. Nå satser Moelven ytterligere 185 millioner svenske kroner på å videreutvikle sagbruket. Dette innebærer nyinvestering av saginntak, råsortering med kamerateknologi, og en ny saglinje for småtømmer. Når dette er ferdig i 2024 vil effektiviteten og kapasiteten til sagbruket øke betraktelig.

– Moelven Valåsen er vårt største sagbruk målt i produksjonskapasitet og omsetning. Det var her vi satte i gang pilotprosjektet med økt digitalisering av produksjonsprosessen, også kjent som «Det digitale sagverket». Investeringene vi gjør nå er fortsettelsen på å gjøre sagbruket enda mer effektivt, bærekraftig og lønnsomt, sier Kristiansen.

Kilde: Moelven

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.099