23948sdkhjf

Gardermoen renseanlegg: NCC med høyest pris – vant på kvalitet

NCC er tildelt kontrakt for bygging av nytt Gardermoen renseanlegg for Ullensaker kommune. Prosjektet gjennomføres i en hovedentreprise og kontrakten har en verdi på 240 millioner kroner.

Det nye renseanlegget vil bli vesentlig større enn det eksisterende anlegget og skal blant annet oppfylle høye skjerpede krav til reduksjon av totalfosfor i renseprosessen. Renseanlegget etableres med plasstøpte betongbassenger ned til ca. 10 meter under terrengnivå. Videre skal administrasjonsbygningen bygges om og nytt forrenseanlegg og ny innløpspumpestasjon skal bygges. Renseanlegget anlegges i et bygg med grunnflate på ca. 4.800 kvm, med to etasjer samt underetasje og kjeller, opplyser NCC.

Prosjektet omfatter blant annet grunnarbeider, masseforflytning og betongarbeid, i tillegg til reetablering av blant annet gressplen, eng og skogbunn.

Høyest pris – vant på kvalitet

NCC opplyser at deres tilbudte pris var den høyeste, men kvalitetskriteriene gjennomføringsevne og kompetanse på tilbudt nøkkelpersonell ble vurdert høyest. Samlet sett ble derfor NCCs tilbud vurdert som det beste.

Papirløs prosjektgjennomføring

Prosjektet vil bli gjennomført og dokumentert papirløst, hvor samtlige tegninger håndteres i BIM-modeller. Dette effektiviserer planlegging, gjennomføring og fremtidig drift betydelig.

Byggefasen starter i august i år og avsluttes i juni 2025.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093