23948sdkhjf

Dette kan bli det nye hovedkontor til Viken fylkeskommune

Med prosjektet «V for Viken» vant Asplan Viak og Longva Arkitekter idékonkurransen om et nytt, mulig hovedkontor for Viken fylkeskommune i Sandvika i Bærum kommune.

Etter at Fellesnemnda for Viken fylkeskommune (representanter fra de gamle fylkeskommunene) i februar 2019 inngikk avtale om kjøp av Leif Tronstads plass 7 til bruk for nytt hovedkontor stilte Bærum kommune krav om at det skulle avholdes en idékonkurranse før arbeid med detaljert reguleringsplan for tomten kunne starte opp, opplyser Viken fylkeskommune på sine nettsider.

21 søknader – 5 gikk videre

Formålet med idékonkurransen var å fremskaffe det beste konseptet for nytt hovedkontor for Viken fylkeskommune. Den ble gjennomført i regi av fylkeskommunen avdeling Eiendom og evalueringsgruppen har bestått av interne og eksterne ressurspersoner.

Det kom inn 21 søknader om deltakelse, hvorav 5 deltakere ble invitert til å delta i idékonkurransen. Blant disse mente evalueringsgruppen «V for Viken» Asplan Viak og Longva Arkitekter var det løsningsforslaget besvarte tildelingskriteriene best.

– Jeg vil takke alle dem som har bidratt i idekonkurransen og evalueringsgruppen. Løsningsforslaget er et spennende forslag og danner et godt grunnlag for det videre arbeidet, sier Halvard Ingebrigtsen, fylkesråd for finans og administrasjon.

Målet med idékonkurransen var å finne frem til gode løsningsforslag og konsepter for videre bearbeiding i forbindelse med reguleringsplanarbeidet. Illustrasjon: Asplan Viak og Longva Arkitekter

Fremtidsrettet kontorbygg med høy arkitektonisk egenverdi

«Asplan Viak og Longva Arkitekter har lagt frem et forslag som er et fremtidsrettet kontorbygg med høy arkitektonisk egenverdi, og med ønskede utadrettede og offentlig tilgjengelige funksjoner. Målet med idékonkurransen var å finne frem til gode løsningsforslag og konsepter for videre bearbeiding i forbindelse med reguleringsplanarbeidet.

Utkastet viser en meget god løsning for den bymessige situasjonen i Sandvika nord, og løsningsforslaget dyrker kontrasten mellom den urbane og solfylte plassen mot jernbanen og den naturlige, våte og skyggefulle elveparken mot Rønne elv og Engervannet», heter blant annet i uttalelsen fra evalueringsgruppen.

Prestisjefylt kontrakt

– Det er lagt vekt å utforme et bygg som i tillegg til attraktive og fleksible arbeidsplasser også gir kvaliteter til offentligheten på gateplan, sier Knut Longva, partner i Longva arkitekter. Han legger til at de sammen med Asplan Viak ser frem å kunne bidra til å transformere og gi nytt liv til et område av Sandvika med stort potensiale.

– Dette er en prestisjefylt kontrakt og det er utrolig gøy å få tilliten fra Viken Fylkeskommune. I konseptet som er utformet har arkitektene hos oss i samarbeid med Longva arkitekter fokusert på en funksjonell, moderne og fleksibel arbeidsplass, som kan gi en felles identitet for både Viken fylke og Sandvika, sier Elisabeth Tørstad, adm. direktør i Asplan Viak.

Kilde: Viken fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.131