23948sdkhjf

Arkitema kjøper seg opp i Sverige

Gjennom oppkjøpet av KUB arkitekter i Göteborg får danske Arkitema sitt tredje kontor i Sverige og sitt sjette i Norden.

Arkitema har allerede store prosjekter samt et prosjektkontor i Göteborg, og det har lenge vært planlagt å styrke forretningen på den svenske vestkysten. Målet er at KUB arkitekter i samarbeid med Arkitema skal styrke sine kompetanseområder og sin lokale tilstedeværelse på et marked preget av høy konkurranse og stadig forandring, opplyser selskapet i en pressemelding.

Skal bidra til å utvikle fremtidens skandinaviske byer

De to firmaene har begge fokus på bærekraft, digitalisering og de samfunnsbehovene som skal bidra til å utvikle fremtidens skandinaviske byer.

Les også: Cowi, Arkitema og Ratio arkitekter får SNR-kontrakter

KUB arkitekter jobber med alt fra planlegging og bygningsarkitektur til innredning, og har både arkitekter og ingeniører blant sine ansatte. Siden firmaet ble grunnlagt i 2001, har de vunnet flere utmerkelser og priser for sin arkitektur, blant annet Sveriges største arkitekturpris, Kasper Salin-prisen.

Les også: COWI kjøper opp arkitektgigant

Arkitema ble grunnlagt i Aarhus i 1969 og er en av Skandinavias største arkitektfirmaer med over 600 ansatte fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Selskapet har siden 2018 vært eid av det danske rådgivningsselskapet COWI A/S med over 6.700 ansatte

Kilde: Arkitema

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079