23948sdkhjf

Hent innstilt til å bygge akuttsykehuset på Hjelset

På lørdag la statsminister Erna Solberg ned grunnsteinen for det nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Dagen før var Hent AS blitt innstilt til den største kontrakten.

Helse Møre og Romsdal opplyser at kontrakten omfatter fundamenter, råbygg og tett bygg. Dette er den største kontrakten i SNR-prosjektet og kontrakten har en verdi på over 800 millioner kroner (inkl. mva). Karensperioden går fram til 28. juni.

– Vi er svært glade for å kunne innstille Hent AS til en stor og viktig kontrakt for prosjektet og som er innenfor budsjett. Allerede før jul i år vil vi se bygget begynne å reise på Hjelset, uttaler Heidi Nilsen, leder for prosjektstyret.

Helseforetaket opplyser at prosjektet fikk to sterke tilbud i konkurransen og hvor Hent leverte det beste samlet sett vurdert på pris og kvalitet.

Les også: Cowi, Arkitema og Ratio arkitekter får SNR-kontrakter

Lang erfaring

Hent har flere store referanseprosjekt å vise til og Helse Møre og Romsdal nevner blant annet Scandic Lerkendal og nye UNN i Narvik. Hent var også totalentreprenør for byggingen av Østmarka akuttpsykiatri i Trondheim og LHL-sykehuset på Gardermoen.

Så langt i år har SNR-prosjektet inngått fire kontrakter og innstilt til seks andre kontrakter for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Prosjektet planlegger å legge ut flere tekniske entrepriser, samt en konkurranse om innvendig arbeid rett før, eller rett etter sommeren i år. Bygget som skal huse psykiatri, samt barne- og voksenhabilitering kommer ut som en egen totalentreprise vinteren 21/22, opplyser Helse Møre og Romsdal.

Kilde: Helse Møre og Romsdal

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.187