23948sdkhjf

AF Gruppen skal bygge Tøyenbadet

AF Gruppen har inngått kontrakt med Kultur- og idrettsbygg Oslo KF om å bygge det nye Tøyenbadet, Oslos nye hovedbad for idrett og publikum. Kontrakten har en verdi på 520 millioner kroner.

Samhandlingsprosessen vil pågå fra sommeren 2021 til vinteren 2022. Gjennomføringsfasen vil starte opp i slutten av august 2021 og pågå frem til sommeren 2024. Prosjektet gjennomføres som en hovedentreprise, opplyser AF Gruppen.

Les også: Nå rives Tøyenbadet: Jevner 14.500 tonn masse med jorden

Svømmehall, utebad og flerbrukshall

Entreprisen består i hovedsak av alle bygningsmessige arbeider herunder råbygg, fasader, takkonstruksjoner og innvendige arbeider, grunnarbeider og fundamentering for blant annet utebad samt de vesentlige deler av utomhusarbeidene. Byggets bruttoareal er på ca. 15.800 kvm og vil i tillegg til svømmehallen med fire bassenger bestå av en stor flerbrukshall som skal tilrettelegges for innendørs ballidrett.

Les også: Byggeskandale? Midlertidig Oslo-bad utsatt i halve levetiden

AF Gruppen opplyser at bygget i stor grad skal utformes i plasstøpt betong, ha en sammenhengende og 11 meter høy glassfasade rundt størsteparten av bygget og en takkonstruksjon over bassengarealer av hule bjelker i massivtre. Utomhusarbeidene inneholder i tillegg til utebad et større parkareal.

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094