23948sdkhjf

Gravefri fornying av 10.000 meter vannrør i Oslo og Bærum

NCC har inngått kontrakter med Oslo og Bærum kommuner om gravefri renovering samt prosjektering og registrering av kommunale vannledninger.

NCC har utført en rekke renoveringsjobber for Oslo kommune på Lindeberg-området. Nå skal blant annet 3.600 meter av kommunens vannledninger både på Lindeberg og på Haugerud renoveres med PU-belegg, som er en av NCCs gravefrie metoder for ledningsfornyelse, opplyser selskapet i en pressemelding.

190 kummer i området er også omfattet av renoveringprosjektet som allerede er startet opp, og med en planlagt anleggstid på 44 uker. Verdien er på 25 millioner kroner.

Samspillskontrakt med Bærum

NCC har også inngått samspillskontrakt med Bærum kommune for belegning av 6.500 meter vannledninger med PU-belegg over to til tre år. Kontrakten, som i første omgang gjelder fase 1, omfatter timebasert prosjektering og registrering av ledningsstrekk og kummer har en verdi på ca. 500.000 kroner. Selve belegningsjobben følger i fase 2 med planlagt oppstart til høsten, og har en verdi på 40 til 45 millioner kroner.

– Med NCCs NoDig-løsning PU-liner sprøyter og belegger vi ledningene innvendig med polyuretan. Dermed stoppes innvendig korrosjon og slitasje i ledningen, kapasiteten på gjennomstrømningen optimaliseres og rørenes levetid økes med mange år, sier prosjektleder Tage Odland i NCC Infrastructure.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093